Jovanovic: "Ik ben toch geen prostituee"

Hannes De Meyer
| 115 reacties
Jovanovic: "Ik ben toch geen prostituee"
Foto: © SC

Milan Jovanovic weigert woensdag naar de uitreiking van de Gouden Schoen te komen. Het besluit van De Serviër staat los van de boycot van Standard. "Geef hem dit jaar maar aan Boussoufa."

De boycot van Standard, naar aanleiding van een kwetsende poll bij organisator Het Laatste Nieuws over Axel Witsel, staat los van het besluit van Jovanovic.

 

"Standard-directeur Pierre François kwam gisteren de boycot toelichten in de kleedkamer", vertelt Milan Jovanovic in Gazet van Antwerpen. "Maar ik spreek geen Frans en heb er dus niets van begrepen."

 

"Als ik niet ga dan is dat omdat ik mijn eigen redenen heb. Die prijs maakt voor mij niks uit. Of ik nu win of verlies, dat is voor mij hetzelfde. Vorig jaar was ik aanwezig en eindigde ik als tweede. Dat was een grote teleurstelling. Boussoufa is mijn favoriet. Niemand van Standard verdient de prijs.”


Jovanovic denkt niet dat hij als winnaar wordt gekozen, zo staat te lezen in Het Nieuwsblad.


"Hoe komt het dat ik in jullie krant altijd maar zes op tien krijg? Als ik scoor misschien een zeven op tien. Als ik twee keer scoor acht op tien. Weet je hoeveel ik in Servië krijg? Al twee keer tien op tien. En het niveau van Servië ligt hoger dan dat van Standard. Weet je dat ik wereldwijd in de top tien sta van de topschutters in de WK-kwalificatie?”

 

Jovanovic zou de eerste winnaar zijn die niet komt opdagen. "Tja, ik was de eerste die na een doelpunt in het publiek sprong, ik was de eerste die de scheidsrechter kuste", countert de Servisch international cynisch.

 

De organisatie van de Gouden Schoen wil er nog alles aan doen om Jovanovic in de uitzending te hebben, desnoods met een live-verbinding vanuit Luik of met een snelle helikoptervlucht naar het gala.

 

"Nee, mijn besluit staat vast, ik ben geen prostitué", reageert Jovanovic. “Ik weet zelfs niet eens of ik naar de uitzending kijk. Misschien ben ik niet eens in België. Ik beleef drukke tijden nu. Het kan zijn dat ik morgen na de training met een of andere club moet gaan onderhandelen. Want binnenkort teken ik bij een heel grote club. En geloof me: daar heb ik de Gouden Schoen niet voor nodig." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties