Onterechte strafschop nekt Villarreal

Villarreal heeft in de terugwedstrijd van de achtste finales van de Copa Del Rey met 0-1 verloren van Celta De Vigo. Een strafschop in de laatste minuut bezegelde het lot van de thuisploeg.

Villarreal had aan een 0-0 gelijkspel genoeg om door te gaan naar de kwartfinales. In de heenwedstrijd had het 1-1 gelijkgespeeld bij Celta de Vigo. Dat leek dus te gaan lukken, tot scheidsrechter Borbalan in de 90e minuut een penalty floot.

De Braziliaan Botelho ging heel makkelijk neer op de rand van het strafschopgebied, na een ultieme tackle van de ingevallen Angel Lopez. Die raakte de middenvelder misschien licht, maar in elk geval buiten de zestien. Borbalan wilde van geen wijken weten en legde de bal op de stip.

Roberto Trashorras ging achter de bal staan en zorgde voor de kwalificatie. Doelman Lopez zat er met een hand bij, maar kon de bal niet uit zijn doel houden. De tweedeklasser presteert een stunt van formaat, al zit er een serieus reukje aan.