Boussoufa: "Te veel gemakzucht in de ploeg"

Steurbaut Kersten
| 16 reacties
Boussoufa: "Te veel gemakzucht in de ploeg"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De spelers van Anderlecht waren bijzonder ontgoocheld na de nederlaag tegen Sint-Truiden. Slechts enkelen wilden na de wedstrijd de pers te woord staan. Middenvelder Mbark Boussoufa kwam er in het laat toch nog door.

Paars-wit speelde geen grootse wedstrijd, maar kreeg tegen de Truienaars toch voldoende kansen om de drie punten in het Astridpark te houden. "Na de 1-0 sloop er gemakzucht in de rangen", zucht Boussoufa.
 

Lessen trekken

"Dan moet je net zo snel mogelijk de 2-0 veilig stellen, maar we laten Sint-Truiden zelf terug in de wedstrijd komen. We gaven hen veel te veel ruimte op het middenveld. Dat was ook al het probleem van woensdag tegen Club Brugge. We moeten daaruit onze lessen trekken."

Anderlecht laat zo de kans liggen om de druk bij Club Brugge te leggen. "Iedereen dacht dat het voorbij was, maar ik heb altijd gezegd dat de competitie nog niet gespeeld was. Negen punten stelt niet veel voor. En als Brugge wint kunnen het er nog zes worden. We staan terug met beide voetjes op de grond."

Boeman

Tegen Sint-Truiden blijft Anderlecht dit seizoen achter met 0 op 6. "Het is onze boeman", zegt Boussoufa. "De heenwedstrijd hebben zij verdiend gewonnen, maar vandaag creëren ze in de tweede helft geen enkele kans. Wij wel, alleen koop je daar niets mee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties