Chimedza: "Scheids haalde me uit mijn concentratie"

Steurbaut Kersten
| 8 reacties
Chimedza: "Scheids haalde me uit mijn concentratie"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cephas Chimedza zat op Anderlecht niet goed in de wedstrijd, maar bezorgde de Truienaars met een laat strafschopdoelpunt wel de drie punten in het Astridpark. Als de Zimbabwaan had gemist, dan had de scheidsrechter er een groot aandeel in, stelt Chimedza.

"Hij haalde me volledig uit mijn concentratie", lacht Chimedza met een gehavende lip, het gevolg van een contact met de voet van Kanu. "Het duurde veel te lang voor ik mocht trappen. Van Damme had een gevechtje met de scheidsrechter en ik moest maar wachten, wachten en wachten."
 

Chimedza probeert altijd zo lang mogelijk te wachten met een hoek te kiezen tot hij de keuze van de doelman opmerkt. "Maar Proto bleef heel lang staan. Ik heb hem dan maar met kracht in de onderhoek geschoten. Daarna volgde een explosie van vreugde. Ik wist dat we dat niet meer uit handen zouden geven."

Dit seizoen trapte Chimedza al twee strafschoppen tegen de netten. Hij miste nog maar één keer een elfmeter. Vorig jaar op Ronse. Heeft de international van Zimbabwe een trucje? "Niet echt. Ik probeer voor een strafschop altijd even met de doelman te praten. Ik vraag hem dan of hij de bal al even moet vasthouden, omdat hij hem daarna niet zal pakken. Proto was niet geïnteresseerd."

Chimedza beseft echter ook dat hij geen al te beste wedstrijd speelde tegen de competitieleider. "Ik kan veel beter dan wat ik vandaag getoond heb, ik heb geen uitleg voor de mindere prestatie. Maar de overwinning is het belangrijkste. Je had de coach moeten zien na de wedstrijd. Hij was bijna aan het vliegen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties