Dury: "Niet tevreden met wat wij na de rust brachten"

Dury: "Niet tevreden met wat wij na de rust brachten"
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Francky Dury was niet echt tevreden met het gelijkspel tegen Club Brugge. De Zulte Waregemcoach zag zijn team eerst superieur voetballen, maar had problemen met de manier waarop zij de tweede helft hebben aangepakt.

“In de eerste twintig minuten zetten wij veel druk op de tegenstander”, begon Francky Dury zijn perspraatje. “We creëerden vijf goede kansen, maar dat was eigenlijk te weinig. We wisten op voorhand dat Club veel zelfvertrouwen had opgedaan na de prestatie op Anderlecht. Hun gelijkmaker viel dan eigenlijk uit de lucht. Het was niet eens een aanval van hen, het lag aan balverlies langs onze kant.”

 

Verrassing

 

“In de tweede helft wou ik dan dat mijn spelers meer tussen de linies gingen spelen. Maar dan gingen ze plots met te veel man de bal vragen. Ik vind dat we het na de pauze niet goed gedaan hebben”, was de coach streng voor zijn spelers. “Al bij al ben ik tevreden met die 1-1. Als je ziet wat voor een constant gevaar er van iemand als Dorege Kouemaha uitging.”

 

De opstelling van Emil Lyng was voor velen een verrassing, maar niet voor Dury. “Ik zal jullie nog veel verrassen. Lyng is hier tien dagen en heeft goed getraind. Ik wou zien wat hij ervan terecht zou brengen tegen een topploeg. Ik hoop dat hij ons kan helpen bij het verwezenlijken van onze doelstellingen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties