Jacobs: "Over drie weken kunnen we kruis maken over Lukaku"

Steurbaut Kersten
| 15 reacties
Jacobs: "Over drie weken kunnen we kruis maken over Lukaku"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor het eerst sinds de wedstrijd op Club Brugge werd Ariël Jacobs nog eens geconfronteerd met een nederlaag in de competitie. Dat heeft Anderlecht vooral aan zichzelf te wijten, vindt de paars-witte oefenmeester.

"We verliezen hier vandaag drie punten", beseft Jacobs. "Allé, anderhalf punt. Als we de 2-0 scoren, dan kunnen we de definitieve break maken. En dan staat het plots 1-1."
 

Nonchalant

"We kregen toch nog drie, vier goede kansen om het af te maken, maar waren te nonchalant en misten de determinatie. Zij puren uit één kans twee doelpunten."

Jacobs beseft dat het ook niet goed was tegen STVV. "Individueel en collectief zijn we vandaag onder ons niveau gebleven. Ik zag nog wel veel goede wil, maar dat is niet genoeg. Je hebt ook kwaliteit nodig. De laatste pass, de acties, ... . Het was telkens niet goed."

"Deze nederlaag is hard aangekomen in de kleedkamer. Zeker na de hard bevochten zege van woensdag. We hadden Club Brugge vandaag verder onder druk kunnen zetten, maar hebben dat nagelaten. Dat is jammer", besluit Jacobs.

Kracht

Jacobs liet Lukaku op de bank starten. "Hij had twee zware wedstrijden achter de rug. Dat voel je en dat zie je. Daarom heb ik hem wat rust gegeven. Hij is topschutter en iedereen verwacht dat hij scoort, maar ik vrees dat we over twee à drie weken een kruis over hem kunnen maken."

"Lukaku is heel vemoeid door de opeenvolging van wedstrijden. Met zijn lichaam en zijn positie verbruikt hij heel veel kracht. Als je zou kunnen meten hoeveel kracht die spurt van 50 meter kost ... Dat is enorm."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties