Koster: "Al bij al doet Club goede zaak"

Nico Wieme
| 21 reacties
Koster: "Al bij al doet Club goede zaak"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Adrie Koster had zoals altijd een nuchtere analyse van de match. De Clubcoach zag een flitsend begin van Zulte Waregem, maar vond zijn team na de gelijkmaker de controle over de match nemen.

“De eerste 20 minuten waren voor Zulte Waregem”, zei Adrie Koster op de persconferentie. “Zij zetten veel druk en wij hadden het moeilijk, zeker bij hun spelhervattingen. Na de gelijkmaker hebben wij goed voetbal op de mat gebracht. De afspraak was om zo veel mogelijk druk te zetten op hun middenvelder om zo de toevoer naar de spitsen af te snijden.”

 

Foutloos parcours

 

“Bij onze eerste echte aanval werd het dan meteen 1-1. Daarna zat er meer evenwicht in de match. We wilden absoluut voor de zege gaan en de kansen waren er ook. Jammer genoeg kregen we dan weer een rode kaart onder de neus geduwd. Hoewel we toen met zijn tienen vielen, behielden we controle over de match. Meer dan een gelijkspel zat er na dat rood echter niet meer in”, was de Zeeuw eerlijk.

 

Koster wou zich niet te veel op Anderlecht focussen. “We moeten alleen naar onszelf kijken en zien waar wij eindigen. Wij sluipen nu een puntje dichter bij hen en op papier hebben zij misschien een makkelijker programma dan wij, maar zij zullen, net als wij, toch een foutloos parcours moeten afleggen.”

 

Tevredenheid

 

“Je mag je nooit op voorhand rijk rekenen”, sprak de Clubtrainer profetische woorden. “Al bij al mag Club tevreden zijn. Zulte Waregem loopt niet in op ons, wij komen één punt dichter bij Anderlecht en lopen er één uit op AA Gent.”

 

Over de inbreng van Peter Van Der Heyden en Daan Van Gijseghem toonde Koster zich tevreden. “Zij zijn, op voor hen ongewone posities, gegroeid in de match. Ik wist op voorhand dat het hier aan de Gaverbeek moeilijk zou worden. Club heeft hier de laatste jaren nooit veel geraapt, maar toch is iedere match anders.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties