Anderlecht mikt met Marecek en Martinez op de toekomst

Steurbaut Kersten
| 22 reacties
Anderlecht mikt met Marecek en Martinez op de toekomst
Foto: © SC

Anderlecht stelde dinsdag zijn wintertransfers Mario Martinez en Lukas Marecek (foto) voor. Paars-wit wil beide spelers rustig laten groeien. Prestaties worden er dit seizoen nog niet van hen verwacht.

De 19-jarige Marecek tekende bij Anderlecht een contract voor 4,5 jaar. "Hij is een speler voor de toekomst", zegt Van Holsbeeck in HLN. "Wij zijn er van overtuigd dat deze jongen de capaciteiten heeft om op termijn een basisplaats af te dwingen. Hij moet in staat zijn om bij een mogelijk vertrek van Lucas Biglia over te nemen. Begin volgend seizoen moet hij er staan."
 

Ook van de 20-jarige Martinez wordt niet meteen een doorbraak verwacht. De druk bij hem ligt echter wel iets hoger. Hij wordt immers voor zes maanden gehuurd van Real Espana uit Honduras. "Hij krijgt de kans om zich de komende maanden te tonen. Eind mei zullen we dan beslissen of we zijn optie lichten. We leggen die jongen niet de druk op om een basisplaats af te dwingen. We willen wel zien dat hij zich op training verder ontwikkelt en dat hij een stap vooruit kan zetten. Daarop zal hij dan worden beoordeeld."
 

De jongeren Birger Longueville en Ziggy Badibanga zullen in 2010 ook meer met de A-kern meetrainen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties