Huub Stevens: "Wij hebben niet de spelers van Standard"

Hannes De Meyer
| 21 reacties
Huub Stevens: "Wij hebben niet de spelers van Standard"
Foto: © SC

Standard neemt het donderdag in de Europa League op tegen Red Bull Salzburg. De Nederlander Huub Stevens is de trainer bij de Oostenrijkse club.

Red Bull Salzburg is een ploeg die heel wat in huis heeft. Dat bewees het in de groepfase van de Europa League. Toen behaalde Salzburg 18 op 18 in een groep met Lazio, Villarreal en Levski Sofia. Het is de eerste keer in vijf jaar dat een Oostenrijkse club Europees overwinterd. Iedereen in Oostenrijk rekent er nu ook op dat Standard na Lazio en Villarreal een haalbare kaart is.

"Maar onze ploeg is ondertussen veranderd", probeert Stevens in Het Nieuwsblad de druk af te houden. "We hebben enkele ervaren spelers laten gaan om plaats te maken voor de jongeren. Dat past in de filosofie van Red Bull. Wat betekent dat 'favoriet'? Als ik naar de spelers van Standard kijk, dan hebben wij die nog niet. Sommigen wil ik wel graag hebben. Qua individuele kwaliteit heeft Standard meer in huis dan wij."

"Standard heeft nog niet gebracht wat erin zit. Defour speelt weer en dat is belangrijk voor hen", weet Stevens. "Ze hebben kwaliteiten vooraan en opnieuw een goedspelend middenveld. Met Pocognoli zijn ze ook achterin sterker geworden." (AN)


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties