Koster: "Hoop op een stunt"

Hannes De Meyer
| 204 reacties
Koster: "Hoop op een stunt"
Foto: © SC

Club Brugge neemt het morgenavond in de Europa League op tegen Valencia. Club-coach Adrie Koster gelooft in een stunt.

"We moeten als collectief goed functioneren, want na Barcelona en Real Madrid spelen we tegen de beste ploeg van Spanje. Het is een topaffiche, leuk om te spelen. Wij zijn uiteraard de underdog, dat vinden we helemaal niet erg", aldus Koster op Sporza.

"Er zijn mogelijkheden voor een stuntje. Dan moeten we scoren en liefst geen goal tegenkrijgen. Onze kansen? 50/50. Tijdens een wedstrijd zie je pas de juiste verhoudingen."

Koster vergelijkt Valencia met Donetsk, waar het in de groepsfase tegen uitkwam. "Net als Donetsk heeft Valencia veel voetballend vermogen, snelheid en individuele kwaliteit."

"Zo'n Villa bijvoorbeeld is een heel slimme en explosieve speler die vlot scoort. Alle aanvallers van Valencia zijn trouwens levensgevaarlijk. Je mag niks weggeven, want alles wordt afgestraft. Valencia is gewoon een linke ploeg die snel is in de omschakeling. Maar wij zijn ook altijd wel in staat om te scoren, en we hopen de wedstrijd ook eens uit te spelen met elf man."

Club Brugge zal het wel moeten doen zonder Vargas, Van der Heyden en de geschorste Dirar. Voor Club-coach Koster is het geen reden tot paniek. "De groep is groot genoeg om dit op te lossen. Het is het aan de anderen om hun mannetje te staan." (AN)


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties