Odjidja: "We mogen mikken op achtste finales"

Nico Wieme
| 27 reacties
Odjidja: "We mogen mikken op achtste finales"
Foto: © SC

Vadis Odjidja speelde een sterke match op het Brugse middenveld. De Gentenaar hoopt dat Club volgende week in Mestalla een doelpuntje kan meepikken, dan ziet het er goed uit.

"Dit was een schitterende Europese avond voor ons fans", zei Vadis Odjidja na afloop van de 1-0-zege tegen Valencia. "Beide teams trokken volop de aanvallende kaart. Wij hadden meteen op voorsprong kunnen staan via Dorege Kouemaha, maar kort daarop was Valencia tot drie keer toe dicht bij een treffer. Daarna ging het tempo naar beneden. De beste kans was uiteindelijk nog voor ons met dat schot op de lat."

"Kort na de rust viel Valencia dan met zijn tienen en meteen daarna kwamen wij op voorsprong. Hoewel Valencia met een mannetje minder stond, joegen ze toch het tempo terug de hoogte in. Voor ons was het toen hinken op twee gedachten: gaan voor de 2-0 of de voorsprong verdedigen", aldus de Clubmiddenvelder.

Lat hoger

Odjidja stelt vast dat blauw-zwart de lat stelsematig wat hoger mag leggen. "Voor aanvang van het seizoen was het doel de groepsfase. Daarna overwinteren en nu mogen we mikken op de achtste finales. We gaan er alles aan doen om een ronde verder te geraken. Met zo'n uitgangspositie moet dat lukken."

Mocht Club doorstoten, dan zou Odjidja dat niet echt een stunt vinden. "Dat is nu eenmaal voetbal. In 180 minuten is alles mogelijk. Als wij in Valencia één goal maken, moeten zij al drie keer scoren. Vooraleer het zover is, staat zondag nog de topper tegen Standard op het programma. Veel tijd om na te denken, hebben we dus niet."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties