Proto: ''Ik zag de bal niet komen''

Proto: ''Ik zag de bal niet komen''
Foto: © SC

Gisterenavond boekte Anderlecht een meer dan behoorlijk gelijkspel in de Europa League. Doelman Proto was blij na afloop maar hield aan het tegendoelpunt een wrange nasmaak over.

"Het was een moeilijke wedstrijd die werd gespeeld met een grote intensiteit. We hebben ook zeer goed verdedigd. Ik probeerde zoveel mogelijk uit te komen op hoge ballen. We hebben daar tijdens de training hard op getraind omdat we wisten dat ze zo zouden spelen", aldus Silvio Proto in La Dernière Heure.

Proto is uiteraard blij met het behaalde gelijkspel. "We hadden meteen getekend voor een 1-1. Maar er blijft toch een bittere nasmaak hangen. Bij het tegendoelpunt zag ik de bal niet komen, noch toen hij vertrok, noch toen hij aankwam. Het ging veel te snel, bovendien was mijn zicht belemmerd. Iemand moest naar die man zijn toegelopen, ik weet niet wie. Het was een fout maar laat ons niet vergeten dat we met een jong team spelen", verdedigt hij zijn ploegmakkers.

Voor het overige keepte Proto een goede wedstrijd. "Ik had een reflex laat in de eerste helft. Gelukkig inden we toen geen doelpunt vlak voor de pauze. In de tweede helft pakte ik nog een goede bal van Llorente. We wisten dat het bijna onmogelijk was om de nul te houden", gaat hij verder.

Toch blijft Proto optimistisch voor de terugwedstrijd. "Alles blijft te doen in de terugwedstrijd. Spijtig dat ons ritme wat was afgenomen in de tweede helft. Onze kansen op kwalificatie zijn 50-50. Oké, we scoorden een doelpunt buitenshuis maar in voetbal kan alles."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties