Defour: "Cadeaus weggegeven na de rust"

Nico Wieme
| 3 reacties
Defour: "Cadeaus weggegeven na de rust"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Steven Defour oogde ontgoocheld na de verloren topper tegen Club Brugge. De captain van de Rouches hekelde het concentratieverlies van zijn teamgenoten in de tweede helft en beseft dat het moeilijk wordt om de eerste play-offs te halen.

“Voor de rust hadden we de match perfect onder controle”, vond Steven Defour. “We hadden het dan eigenlijk moeten afmaken. Die kopbal van Koen Daerden die Michael Klukowski nog van de lijn haalde, was misschien wel het kantelmoment.”

 

Cadeaus

 

De middenvelder was van oordeel dat Standard het na de rust gewoon weggegeven heeft. “Toen we uit de kleedkamer kwamen, vonden we het precies nodig om cadeaus te gaan uitdelen. In het middenveld moet je niet beginnen dribbelen. Er volgde dom balverlies, er werd slecht verdedigd en Wesley Sonck lokte na een licht contact met Sinan Bolat heel goed die strafschop uit.”

 

Dieumerci Mbokani incasseerde zijn tiende gele kaart van het seizoen, waardoor hij het competitieslot mist. “Mbokani speelde sterk vandaag. Hij pakte echter een domme gele kaart. We hadden een goede Mbokani kunnen gebruiken in onze laatste twee matchen. Als de ref consequent fluit, kent hij ons een strafschop toe na die fout op Dieumerci. We hadden hier zeker meer dan een punt verdiend.”

 

Over and out?

 

Defour ziet in dat het voor Standard bijna een mission impossible wordt om de play-offs 1 nog te halen. De Rouches spelen nog uit bij Zulte Waregem en thuis tegen AA Gent. “Het is echter niet hier in Brugge dat we het verspeeld hebben. Als je een topper op verplaatsing speelt, weet je dat je die kan verliezen. Toch gaan we nog ons best doen om bij die eerste zes te geraken.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties