Hoefkens: "Geen strafschop voor Standard"

Nico Wieme
| 18 reacties
Hoefkens: "Geen strafschop voor Standard"
Foto: © SC

Carl Hoefkens lag met een foute tackle aan de basis van de 0-1 voor Standard. De Clubverdediger had achteraf geen enkele moeite om zijn fout toe te geven. Hoefkens ontkende wel dat Mbokani in de tweede helft een penalty had verdiend.

“Ik denk dat iedereen wel gezien heeft hoe die 0-1 er komt”, zei Carl Hoefkens ons na de 2-1-winst tegen Standard. “Ik zet een verkeerde tackle in en Dieumerci Mbokani kan er met de bal vandoor gaan. We wisten dat de Rouches veel kwaliteiten hebben en dat ze zich nooit gewonnen geven. Zij moesten winnen om bij die eerste zes te geraken. Daardoor waren zij supergemotiveerd tegen ons.”

 

Gouden zaak in stand

 

Club doet door de winst een goede zaak in de stand. “Door het puntenverlies van onze concurrenten wisten we dat we een kloof konden slaan. Na afloop van deze topper zijn we dan ook in deze opdracht geslaagd. Standard heeft in de tweede helft zijn heil gezocht in de lange bal; ze konden het gewoon niet meer belopen.”

 

Hoefkens vond dat Club zijn slechtste eerste helft van de voorbije vijf matchen speelde. “Door die achterstand moesten we na de rust wel alles of niets spelen. De inbreng van Wesley Sonck heeft ervoor gezorgd dat we op karakter en techniek de zege hebben binnengehaald. ‘Wes’ is heel sterk ingevallen. Je ziet dat hij nog veel klasse heeft.”

 

Strafschop?

 

De centrale verdediger was in de tweede helft verwikkeld in een duel met Mbokani en Stijn Stijnen. Kon Standard een strafschop claimen? “Ik denk het niet. Het was gewoon een botsing tussen Stijn, Mbokani en mezelf. Ik heb wel zijn hoofd geraakt, maar dat gebeurde toen hij al gevallen was.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties