Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Schiervelde
Anderlecht zet Club Brugge op negen punten
Fabian Morren

Anderlecht heeft een gevleide zege geboekt bij Roeselare. Paars-wit won na een matige prestatie met 1-2. De voorsprong op Club Brugge bedraagt nu al negen punten.

Anderlecht kon in het eerste kwart van de wedstrijd op geen enkel moment indruk maken. Trainer Ariël Jacobs gaf onder meer Lukaku rust en zette Tom De Sutter in de basis. De eerste, echte kans voor Roeselare leverde meteen een doelpunt op. Dissa profiteerde van een slechte pass van Jelle Van Damme en kon zo Rukavtsya bedienen, die er 1-0 van maakte.

Pas nadien schakelde Anderlecht een versnelling hoger. De gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. Nadat Sierens eerdere pogingen nog onschadelijk maakte, zorgde Ondrej Mazuch voor de 1-1. De Tsjech duwde een assist van Jelle Van Damme binnen. In de blessuretijd van de eerste helft was Roeselare nog erg dicht bij een nieuwe voorsprong, maar Dissa vond de paal op zijn weg.

Na de rust moest Van Damme een poging van Dissa van de lijn keren. Roeselare verdiende eigenlijk meer, maar zoals zo vaak viel de goal aan de overkant. De Sutter werkte een voorzet van Boussoufa tegen de lat, maar Matias Suarez was goed gevolgd om in de rebound te scoren. Maar ook na dat doelpunt bleef de thuisploeg kansen krijgen.

Anderlecht kreeg het helemaal warm na de tweede gele kaart van Ondrej Mazuch. Met tien tegen elf was het nog een kwartier pomen voor paars-wit. De bezoekers hielden evenwel stand en diepen de kloof met achtervolger Club Brugge nog wat verder uit. (AN)