Sonck: "Onmogelijk om mooi voetbal te brengen"

Steurbaut Kersten
| 17 reacties
Sonck: "Onmogelijk om mooi voetbal te brengen"
Foto: © SC

Wesley Sonck maakte vanop de stip zijn tweede doelpunt in een week tijd. De aanvaller sakkerde echter vooral over de wedstrijdomstandigheden. “Het is niet evident om zo te voetballen.”

De regen van de voorbije uren had het veld omgetoverd in een zeer zwaar terrein. Tijdens de wedstrijd hadden de spelers echter ook nog af te rekenen met een andere factor: de wind.

“Het was onmogelijk om mooi voetbal te brengen”, stelt Sonck. “Het is ook geen toeval dat beide doelpunten vallen op stilstaande fases.”

“Als verdediger is het veel makkelijker spelen in zo’n omstandigheden. Je trapt de bal weg en je hebt goed werk geleverd. Maar als aanvaller is het niet evident. Dat zie je ook bij mijn kans op de 1-2. Die bal kwam heel traag aangerold, waardoor Cantaluppi alle tijd krijgt om zijn tackle in te zetten.”

“Ik beslis”

Vanop de stip maakte Sonck zijn zesde doelpunt van het seizoen. “Ik heb niet getwijfeld om te trappen. Ik ben aangeduid als nummer één, Hoefkens is tweede man. Sta ik op het terrein, dan beslis ik wie de strafschop neemt. Als ik dat na dertien jaar op het hoogte niveau niet kan, dan zal ik het nooit kunnen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties