Bendter geeft Nederland goeie kans op WK-winst

Bendter geeft Nederland goeie kans op WK-winst
Foto: © SC

Nicklas Bendtner treft deze zomer tijdens het WK Nederland. De Deense aanvaller van Arsenal laat weten dat hij onze noorderburen heel hoog inschat.

"We hebben al eerder tegen Nederland gespeeld", meldt Bendtner op de website van de FIFA. "Met Arsenal heb ik verschillende Nederlandse spelers ontmoet in de Europese toernooien en dan is er natuurlijk nog mijn teamgenoot Robin van Persie. Nederland behoort zeker tot de outsiders voor de WK-titel."

Wat betreft de verwachtingen voor Denemarken is Bendtner realistisch. "Natuurlijk gaan we naar Zuid-Afrika met het doel om het WK te winnen, maar we zijn maar een klein land met slechts vijf miljoen inwoners. Echter, Denemarken heeft wel vaker verrast, dus waarom zou dat nu niet kunnen?"

Naast Nederland en Denemarken maken ook Japan en Kameroen deel uit van poule E. "Het zou een grote teleurstelling zijn als we de groepsfase niet overleven. Als ik naar de indeling kijk, dan kunnen we daarna wel eens Italië treffen. Dat zou een grote uitdaging voor ons zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties