Schot heeft verkeerde nationaliteit voor Liverpool

Yves Dekoning
| 4 reacties
Schot heeft verkeerde nationaliteit voor Liverpool

De transfer van Danny Wilson staat op de helling. De jonge verdediger zou van Glasgow Rangers naar Liverpool verhuizen, maar er is een kink in de kabel.

Danny Wilson werd dit seizoen uitgeroepen tot jonge speler van het jaar in Schotland. Het zou de 18-jarige verdediger een transfer naar Liverpool opleveren. Liverpool zou Glasgow Rangers ruim vijf miljoen euro betalen.

Nu blijkt dat Wilson niet in aanmerking komt om als "homegrown" te worden beschouwd. Liverpool dacht dat elke speler van het Britse eiland als "homegrown" zou worden aanvaard, maar het gaat alleen om spelers die hun opleiding genoten in Engeland of Wales.

Hierdoor zou de overgang van Wilson in het gedrang komen. Liverpool heeft nog steeds interesse in de jonge Schot, maar de drang om hem te kopen wordt kleiner. Zijn contract in Glasgow loopt over één jaar af. Dan zou de kost om hem aan te trekken veel kleiner zijn.

Om aan het nieuwe quotum van "homegrown" spelers te voldoen, trok Liverpool eerder al Jonjo Shelvey aan, een jonge verdediger van Charlton.

 

> Meer info over het systeem <

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties