Ploegvoorstelling: Kan Zulte Waregem bevestigen na de periode Dury-Berrier?

Manuel Gonzalez
| 21 reacties
Ploegvoorstelling: Kan Zulte Waregem bevestigen na de periode Dury-Berrier?
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Zulte Waregem staat voor een nieuw tijdperk. De fusieclub stond jarenlang onder leiding van Francky Dury. Ook spelmaker Franck Berrier was een bepalende figuur. Beide heren kozen echter voor een ander avontuur.

DE KERN

Het vertrek van trainer Francky Dury zal zich zeker laten voelen bij Zulte Waregem. Met Bart De Roover werd alleszins een trainer in opmars binnengehaald. Vorig seizoen haalde hij een mooi resultaat met Red Star Waasland in de tweede klasse. Maar behalve Dury vertrok ook uitblinker Berrier. Hij tekende bij Standard. De afwezigheid van Berrier liet zich al voelen na zijn blessure vorig seizoen. Zulte Waregem haalde nog nipt de play-offs, maar kwam daarin toch te kort en eindigde zesde.

Nieuwkomer Delaplace is vrij polyvalent en kan links, rechts en centraal op het middenveld worden uitgespeeld. De jonge Sterckx, die overkwam van Anderlecht, kan mogelijk fungeren als stand-in voor Ludwin Van Nieuwenhuyze. Nu Berrier weg is op het middenveld, zullen ze daar nog naar oplossingen moeten zoeken. Ook Hyland zal hierin een belangrijke rol gaan spelen.

In de spits revalideert Chevalier nog van zijn brandwonden. Normaal gezien kan hij altijd op een basisplaats rekenen. Traoré kwam over van Standard en moet voor de concurrentie zorgen, net als Bokila van AGOVV en Habibou. Bovendien heeft SVZW ook nog Nfor, Roelandts, Matton, Erneman, Gueye en de jonge Jonckheere achter de hand voor die positie, maar Nfor en Roelandts mogen rekenen op een basisplaats elders in het elftal.

IN: De Roover (trainer, RS Waasland), Habibou (Charleroi), Bokila (AGOVV, Ned), Tamsin (Turnhout), Delaplace (FC Fréjus, Fra), Gueye (Pacy Vallée, Fra), Traoré (Standard), Jonckheere (Club Brugge), Muyters (STVV), Sterckx (Anderlecht), Vandenbroeck (Charleroi)

UIT: Dury (trainer, AA Gent), Berrier (Standard), Van der Kelen (St. Niklaas), Coppens (Ronse), Vandermarliere (FC Brussels), Taraval (Lokeren), Peers (Dender), Lyng (terug naar Lille), Waeghe (Dender)

VERWACHTING: lage middenmoot

Het tijdperk na Dury en Berrier belooft niet simpel te worden voor Zulte Waregem. De club kon altijd aangenaam verrassen en mikken op een plaats in de subtop. We verwachten dat de West-Vlamingen deze ambitie stilletjes aan moeten los laten. Aan hen om het tegendeel te bewijzen en opnieuw voor een stek in de play-offs I te knokken. De voorbereiding deed al uitschijnen dat de club soms wel eens kan uitschuiven. Zo ging het met 4-0 ten onder bij derdeklasser Ronse en ook tegen tweedeklasser KV Oostende werd met 2-1 verloren. Onlangs speelde het twee keer 1-1 gelijk, tegen Lokeren en het Nederlandse Roda JC. Zulte Waregem zal onder zijn nieuwe coach Bart De Roover nog wat moeten zoeken, terwijl de geest van Francky Dury nog altijd ronddwaalt in het Regenboogstadion. De club is voldoende gewapend om niet in de problemen te komen, maar het zal niet meer hetzelfde Zulte Waregem van weleer zijn.

DE BLIKVANGER: trainer Bart De Roover

Zulte Waregem deed niet echt een opvallende transfer. Het hengelde wel even naar de diensten van Wesley Sonck, maar die bleek volgens SVZW al snel te duur. Met trainer Bart De Roover haalde de club wel een aanstormend talent binnen. De trainer maakte drie jaar na elkaar progressie. Hij coachte achtereenvolgers in vierde, derde, tweede en nu dus in de hoogste klasse. Hij begon bij Wuustwezel (vierde), trok vervolgens naar Cappellen (derde) en maakte vorig seizoen een mooie campagne met tweedeklasser Red Star Waasland. In principe zal hij opteren voor een 4-2-3-1 systeem met één diepe spits en drie opkomende spelers daar net achter.

PROGNOSE VAN DE REDACTIE: 12de plaats

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties