Dinamo Minsk
cluClub Brugge
0-1
5' Carl Hoefkens (pen)
0-2
0-3
32' Carl Hoefkens (pen)
1-3
Datum: 26/08/2010 18:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Vierde voorronde (Terug)
Club met sprekend gemak naar poules
Manuel Gonzalez

Club Brugge heeft zich heel wat makkelijker dan gedacht geplaatst voor de poulefase van de Europa League. Blauw-zwart won in Minsk met 2-3.

Club begon uitstekend aan de partij. Na amper vijf minuten mocht Hoefkens aanleggen vanop de stip en hij zette blauw-zwart al meteen op rozen: 0-1. Minsk probeerde iets terug te doen, maar erg gevaarlijk was het niet.

Na acht minuten kwam Akpala ongelukkig in botsing met een thuisspeler. Even werd gevreesd voor een beenbreuk, maar er wordt gefluisterd dat de Nigeriaan geraakt is aan zijn mediale band. Een definitieve diagnose is er echter nog niet. Kouemaha kwam hem vervangen.

In de 26ste minuut glipte Dalmat op rechts door de buitenspelval. Hij ging alleen op de doelman af en schoof rustig binnen: 0-2. Even ervoor had Dalmat al gescoord, maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Club had de kwalificatie zo goed als op zak, want de Wit-Russen moesten nu al vier keer scoren.

Iets over het halfuur zette Dirar zich flink door op de linkerkant, hij passeerde zijn verdediger die in een ultieme poging zich op de bal gooide in het strafschopgebied. Opnieuw kreeg Club een strafschop. Hoefkens nam zijn verantwoordelijk en scoorde zijn tweede van de avond: 0-3 maar liefst voor blauw-zwart na amper 32 minuten spelen.

De Wit-Russen waren zodanig gefrustreerd dat kapitein Kislyak even later een zuivere elleboog uitdeelde aan Odjidja, maar de Portugese scheids had niets gezien en wuifde het protest weg. De rust werd bereikt met een ruime 0-3 marge.

Het begin van de tweede helft was anders. Minsk pakte de wedstrijd beet en zette Club vast. Dat resulteerde al meteen in een doelpunt van Chukhley Andrey.

Na een tiental minuten ging de druk liggen en kon Dirar zich nog eens doorzetten op links. Hij liep alles en iedereen eraf maar Kouemaha was net te laat om zijn voorzet binnen te tikken. Daarna kregen we een ruime periode van middenveldspel. Club controleerde en had de kwalificatie op zak.

Het laatste kwartier gunde Koster aanvaller Scepovic zijn Europese debuut bij Club. Hij mocht Dirar vervangen. In de slotminuut dribbelde Sotero centraal door de as van het veld, zijn bal werd opgepikt door Kislyak die vanop afstand voorbij Stijnen in doel schoot: 2-3. Daar bleef het bij en zo kwalificeerde Club zich zonder problemen voor de groepsfase van de Europa League.