Analyse De strijdlust herleeft op de Bosuil

Steurbaut Kersten
| 19 reacties
De strijdlust herleeft op de Bosuil
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Antwerp heeft zijn start eens niet gemist. De Great Old pakte in de streekderby tegen Rupel Boom op karakter de drie punten. En dat tot groot jolijt van trainer Colin Andrews.

Veerkracht. Het is een belangrijk aspect in het voetbal. En dat hebben ze nu ook op de Bosuil leren kennen. Waar vorig seizoen de punten nog verloren gingen omdat de kopjes naar beneden gingen, slaat Antwerp nu keihard terug. Al is het nog niet met academisch voetbal.

Net als tegen Tubeke kwam Antwerp tegen Rupel Boom op achterstand. Een doelpunt dat eigenlijk niet had mogen vallen, vindt trainer Colin Andrews. “We proberen het met analyses te vermijden, maar toch komen we op achterstand op een stilstaande fase”, foetert hij in zijn sappig Engels Antwerps.

Aanvaller Kevin Oris slaat mea culpa. “Die eerste goal is een beetje mijn fout”, aldus de spits. “Ik moest Poorters houden, maar werd twee seconden vastgehouden. Dat was voor hem voldoende om te scoren.”

“Na het doelpunt gingen de kopjes even naar beneden”, beseft Oris. Antwerp voetbalde slordig en creëerde gee kansen meer. In de slotfase van de eerste helft hervond de oudste club van het land echter de strijdlust. In zeven minuten tijd werd de achterstand terug omgebogen.

“Dat bewijst dat er veel karakter in deze groep zit”, looft Andrews zijn pionnen. “Ook al valt de 2-1 met een tikkeltje geluk, de mannen hebben er voor gevochten.” Oris bevestigt: “Vorig jaar zouden we deze wedstrijd nog verloren hebben. Dit jaar is de groep mentaal sterker. We hangen beter aan elkaar.”

Antwerp kreeg tijdens de zomer een ander gezicht. Jonger en meer Belgisch. “De iets oudere ruggengraat met Di Gregorio, Van Zundert en mij zorgt voor een ideale mix in het team”, aldus Oris.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties