Arteta kan geen Engelsman worden

Dennis Smeyers
| 3 reacties
Arteta kan geen Engelsman worden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Engeland hoopte even Spanjaard Mikel Arteta te kunnen verleiden om zich te laten naturaliseren tot Engelsman. FIFA maakte vandaag echter bekend dat Arteta nooit voor de Engelse nationale ploeg zou mogen spelen.

Arteta was nog nooit voor Spanje opgeroepen, en dus dacht men in Engeland dat hij het Britse middenveld zou kunnen versterken. Helaas voor bondscoach Fabio Capello; Arteta heeft in het verleden wel voor Spaanse jeugdselecties gespeeld, en had toen nog geen dubbel paspoort.

Blijkbaar, deze regel is niet zo bekend bij het grote publiek, mag je in dat geval niet meer uitkomen voor een ander land. De achtentwintigjare Arteta speelt nog maar vijf jaar in Engeland, het is dus logisch dat hij tien jaar geleden geen Engels paspoort bezat.

Misschien is Capello wel teleurgesteld, maar nu de hele zaak niet doorgaat bespaart hij zichzelf en zijn werkgever wel een hele hoop commotie. Engeland heeft in het verleden immers met de andere landen van Groot-Brittannië afgesproken nooit spelers te naturaliseren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties