Ethische commissie riep Devroe op het matje

De Nijs Michael
| 167 reacties
Ethische commissie riep Devroe op het matje
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

De partij tegen KV Mechelen blijft Club Brugge achtervolgen. Eerder raakte al bekend dat Wilfried Dalmat en Karel Geraerts zich moeten verantwoorden voor hun gedrag tijdens en na de match, maar intussen werd ook Luc Devroe op het matje geroepe

Scheidsrechter Johan Verbist keurde in de partij tegen KV Mechelen een zuiver doelpunt van Club Brugge af wegens vermeend buitenspel. Daarnaast weigerde de ref tot twee keer toe een strafschop voor blauw-zwart te fluiten. Devroe reageerde daarop, net als Karel Geraerts, bijzonder boos. De voetbalbond kon er niet mee lachen, de sportmanager van Club Brugge werd intussen op het matje geroepen. 

"De Ethische Commissie stelt vast dat er in ons huidig voetbal meer en meer sprake is van gedrag en uitlatingen van clubleiders die het voetbal in diskrediet brengen", klinkt het in een communiqué. "Deze creëren een negatieve sfeer waarin trainers, spelers en supporters vaak meegaan. De Commissie is van mening dat deze trend moet stopgezet worden en dat clubleiders een voorbeeldfunctie hebben in het voetbal."

"Bijgevolg wordt terughoudendheid verwacht, vooral naar de arbitrage toe, in hun gedrag en verklaringen om te voorkomen dat trainers, spelers en supporters zich te buiten gaan aan ongepast en/of agressief gedrag", gaat het communiqué verder. "Na een positief gesprek tussen beide partijen wil de sportmanager zich aansluiten bij de mening van de Commissie." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties