"We kunnen Hamalainen ook in de winter halen"

"We kunnen Hamalainen ook in de winter halen"
Foto: © SC

Zulte Waregem heeft zijn linksback voor volgend seizoen al beet. Brian Hamalainen komt vanaf volgend seizoen de ploeg versterken. Een bijzonder vooruitziende beslissing van Essevee.

"We volgen de speler al een hele tijd", zegt manager Vincent Mannaert in HLN. "Tijdens de voorbije transferperiode waren we van plan hem vast te leggen, maar de voorwaarden die Lyngby toen aan de transfer koppelde wilden we niet invullen. Intussen veranderde Lyngby het geweer van schouder zodat we niet geaarzeld hebben om de overeenkomst nu te tekenen."

"Uit ervaring weten we dat goede linksvoetige voetballers eerder zeldzaam zijn. Bovendien zitten wij niet dik op die positie. Om het vertrek van Bart Buysse naar Twente op te vangen hebben we Remi Maréval gehaald en ook de rechtsvoetigen Stijn Minne en Steve Colpaert hebben al op de linksachter gespeeld."

"Hamalainen is er nog maar eenentwintig, maar hij is een onbetwiste titularis in zijn ploeg. Bovendien wordt hij geregeld opgeroepen voor de Deense nationale beloftenploeg. Hij kan eigenlijk meer dan alleen maar als linksachter spelen zodat we nu een polyvalente kerel voor de linkerflank. In principe zouden we Hamalainen wel nog tijdens de winterstop kunnen halen indien dit noodzakelijk mocht blijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties