Spalletti: "Lukaku is een complete speler"

Spalletti: "Lukaku is een complete speler"
Foto: © SC

Luciano Spalletti, voormalig coach van AS Roma en sinds dit seizoen bij Zenit Sint-Petersburg, is op zijn hoede voor Anderlecht. De coach schuwt vooral de paarswitte voorhoede.

Spalletti kreeg miljoenen euros ter beschikking om zijn team te versterken en Zenit is dan ook groepsfavoriet. "Maar Anderlecht is een grote club met een rijke geschiedenis", weet de Italiaan. "Ze spelen de bal over de grond en brengen goed voetbal."

Zenit werd door Auxerre uit de Champions League gehouden, maar een vergelijking tussen Anderlecht en de Franse ploeg kan hij niet maken. "Moeilijk, want Zenit speelt op de tegenaanval. Hun aanval is eigenlijk weinig georganiseerd, terwijl Anderlecht echt op zoek gaat naar combinaties."

"Lukaku? Hele goeie speler, een complete speler ook", knikt Spalletti. "Ik heb echter ook veel goede spelers en momenteel ga ik die nog wat houden voor ik achter Lukaku aan ga. Heel de voorlinie van Anderlecht is echter heel sterk: Boussoufa, Suarez en Lukaku, daar gaan we voor moeten oppassen."

Dat Ariël Jacobs de druk bij Zenit legt, stoort Spalletti weinig. "De man heeft gelijk, wij gaan voor groepswinst. Mijn collega probeert de druk bij ons te leggen. Hij wil zichzelf de underdog toeschrijven. Dat proberen veel coaches, maar misschien heeft hij wel gelijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties