Wasyl is terug? "Yes"

Wasyl is terug? "Yes"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Bij Anderlecht blijven ze heel voorzichtig, maar tegelijkertijd is het van de gezichten te lezen dat ze optimistisch zijn over de terugkeer van Marcin Wasilewski.

Verleden seizoen mocht Wasilewski opdraven in de laatste wedstrijd van de play-offs tegen STVV. Velen dachten toen dat hij bijna helemaal terug was, maar het was pas het begin van nog een maandenlange lijdensweg. Er volgden nog operaties en weer moest de Pool terugknokken.

Zelfs Ariël Jacobs, die zijn persconferenties normaal altijd heel luchtig maakt, werd serieus als het onderwerp Wasilewski aangesneden werd. "Ik heb actief meegewerkt aan de euforie die er in de aanloop naar de wedstrijd tegen STVV was", aldus Jacobs. "We wisten dat hij daarna nog een lange weg te gaan had, maar we maakten er een erezaak van om hem die enkele minuten nog te gunnen."

Pas de afgelopen veertien dagen komt er weer positief nieuws over Wasyl van de trainingsvelden gedwarreld. "Weet je, verleden week heb ik een heel emotioneel moment met hem beleefd", zegt Jacobs terwijl hij de rug recht. "Tijdens een trainingssessie fluisterde ik hem toe: 'I think Wasyl is back'. De 'Yes' waarmee hij mij antwoordde, kwam uit heel zijn lichaam."

"Hij heeft dikwijls gezegd dat het wel ging, maar je zag dat het niet goed was en dat hij dat zelf ook wel wist. Maar die 'yes' was gemeend, hij voelt ook dat het veel beter gaat."

"Het is misschien raar om te zeggen, maar als het aan iemand moest gebeuren, dan kon dat het best Wasyl zijn. Zijn hoge pijngrens, zijn mentale sterkte, zijn knokkersmentaliteit,... Die man heeft afgezien, maar hij zou nooit opgeven. Hij zou blijven vechten tot het einde. Nu heeft hij zijn vreugde teruggevonden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties