Datum: 22/09/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Daknam
Deekman bezorgt Lokeren onverwachte driepunter
Fabian Morren
| 0 reacties
Deekman bezorgt Lokeren onverwachte driepunter
Foto: © SC

Lokeren heeft na een zinderende tweede helft de drie punten thuisgehouden tegen AA Gent. De Buffalo’s kwamen met zijn tienen op een dubbele voorsprong, maar Deekman trapte de Waaslanders in de slotminuten toch nog voorbij de bezoekers.

Beide coaches voerden al dan niet noodgedwongen enkele wijzigingen door. Bij Lokeren waren Benjamin De Ceulaer en Sep De Roover geblesseerd en verhuisde Marcel Mbayo naar de bank. Peter Maes bracht Tiko, Donovan Deekman en Nill De Pauw aan de aftrap. Francky Dury moest het stellen zonder de geblesseerden Yaya Soumahoro, Wallace en Bernd Thijs. Stef Wils moest genoegen nemen met een plaats op de bank. Erlend Hanstveit, Matija Skarabot, Christophe Grondin en Ibrahima Conte waren hun vervangers.

Lokeren startte goed en kreeg meteen een grote kans. Ivan Leko stuurde een ogenschijnlijk ongevaarlijke bal richting Benjamin Mokulu, maar Mario Baric verkeek zich volledig op de curve van het leer, waardoor de Lokerenspits schuin voor Bojan Jorgacevic opdook. De Serviër weerde het schot met zijn been.

Wie dacht dat we vertrokken waren voor een spannende pot voetbal, was eraan voor de moeite. Bij beide teams sloop er heel wat afval in het spel en de strijd werd voornamelijk op het middenveld uitgevochten. Doelgevaar viel er amper te noteren.

Rood Azofeifa

Vijf minuten voor tijd ontwaakten de tribunes plots uit hun slaap. Na een hoekschop van Leko kregen ze bij de Buffalo’s het leer niet weg. Uiteindelijk probeerde Mokulu met een halve volley Jorgacevic te vloeren, maar de Lokerse aanvaller zag zijn schot rakelings langs gaan. Kort daarop legde Randall Azofeifa De Pauw neer en de Costa Ricaan mocht zich meteen gaan douchen van ref Alexandre Boucaut.

Dury greep in tijdens de rust en liet Coulibaly en Ibrahima Conte in de kleedkamer. Stijn De Smet en Tim Smolders kregen hun kans. Die wissels rendeerden meteen, want op vrijschop van Christophe Grondin kopte Smolders de 0-1 mooi in de benedenhoek. De kopjes gingen naar beneden bij de Waaslanders en zeker toen Yassine El Ghanassy de thuisdefensie op een hoopje speelde en Zlatan Ljubijankic simpel de 0-2 voorschotelde.

Ommezwaai

Boeken dicht, dachten we, maar daar gingen ze in Lokeren duidelijk niet mee akkoord. In drie minuten tijd hees de thuisploeg op gelijke hoogte van AA Gent. Ivan Leko was tweemaal de aangever van dienst. Eerste liet hij Nill De Pauw de aansluitingstreffer aantekenen, kort daarop schilderde de Kroaat het leer op het hoofd van Mokulu. De bezoekers wankelden nu.

Lokeren nam de match na die gelijkmaker resoluut in handen en kreeg via Leko en Koen Persoons enkele mogelijkheden. Geleidelijk aan zakte het tempo uit de match. De Buffal’s leken zich tevreden te stellen met een punt. De thuisploeg probeerde nog wel iets te forceren, maar liep keer op keer in de buitenspelval van de bezoekers. Tot Erlend Hanstveit drie minuten voor affluiten flagrant naast de bal trapte en Deekman toeliet om de 3-2 voorbij Jorgacevic te trappen.

Auteur: Nico Wieme