Stadion: Kehrweg Stadion
Lokeren gunt Eupen en Cartier geen punten
Fabian Morren

Albert Cartier heeft nog niet voor de kentering kunnen zorgen bij Eupen. De neo-eersteklasser deed wat het de voorbije weken ook al deed: verliezen.

Eupen speelde opnieuw op Stayen, maar de thuishaven van Sint-Truiden inspireert de Duitstalige club duidelijk niet. Eupen speelde een ontstellend zwakke eerste helft. Lokeren was heer en meester en stond aan de rust dan ook meer dan verdiend op voorsprong. Het doelpunt kwam er na een voorzet van Ivan Leko, Killian Overmeire mocht het leer vrij in doel verwerken.

Lokeren had nadien nog meer kansen, maar Eupen-doelman Petr hield de thuisploeg in de wedstrijd. Na de rust veranderde het spelbeeld. Eupen nam de wedstrijd in handen, Lokeren kon enkel nog dreigen via counters. Er kwamen ook prima kansen voor de thuisploeg. Saglik had de gelijmaker aan de voet, maar Copa redde. Kort voor affluiten redde de Lokeren-doelman ook nog een poging van Vandenbergh. Aan de overkant liet Deekman de 0-2 liggen. Hij besloot de binnenkant van de paal.