Hoefkens: "Kansen genoeg gehad om te winnen"

Hoefkens: "Kansen genoeg gehad om te winnen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge gaf in extremis de drie punten uit handen bij Germinal Beerschot en dat zinde Carl Hoefkens niet. "Er is nog veel werk aan de winkel", aldus de Brugse captain.

Carl Hoefkens baalde als een stekker na afloop van de 2-1-nederlaag van Club bij Germinal Beerschot. "Dit smaakt bijzonder zuur. Voor de pauze hebben we alles perfect onder controle en zat de thuisploeg totaal niet in de match. Onze flankspelers kwamen telkens in een één-tegen-éénsituatie tegen hun backs en we kregen kansen genoeg om de match toen al te beslissen. In het voetbal moet je de kansen echter afmaken. Als de bal niet binnengaat, telt dat niet. De thuisploeg scoorde twee doelpunten uit drie kansen."

In tegenstelling tot de meeste waarnemers vond Hoefkens niet dat Club na de rust er niet meer aan te pas kwam. "Tot vijftien minuten voor tijd liep alles nog naar wens. Dan gebeurde die slechte controle van Junior Diaz en stond het plots 1-1. Dan weet je dat het hier moeilijk wordt, zeker als het publiek zich achter de ploeg gaat scharen."

Topploeg

Heeft Club dan niets geleerd uit de matchen tegen KRC Genk en PAOK Saloniki waar het ook telkens een voorsprong uit handen gaf? "We weten nu dat er nog veel werk aan de winkel is. We moeten echter niet dramatiseren, het is niet zo dat ineens alles slecht is. In de eerste helft hebben we getoond een echte topploeg te zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties