zagDinamo Zagreb
cluClub Brugge
Datum: 21/10/2010 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Maksimir Zagreb
Club kaapt een verdiend punt weg bij Dinamo
Nico Wieme
| 0 reacties
Club kaapt een verdiend punt weg bij Dinamo
Foto: © SC

Club Brugge heeft zich naar een punt geknokt in de hel van Zagreb. De Bruggelingen controleerden een groot deel van de match en moesten enkel in het slot even wijken. Dinamo liet gelukkig wel een strafschop onbenut.

Adrie Koster had een verrassing in petto: de Nederlander liet zijn landgenoot Ryan Donk op de bank. Jeroen Simaeys speelde centraal achteraan aan de zijde van Carl Hoefkens. Wilfried Dalmat verving de geschorste Ronald Vargas.

De wedstrijd startte meteen met een reuzekans aan beide zijden. Sammir verscheen moederziel alleen voor De Vlieger, maar de Brugse ouderdomsdeken had nog een uitstekende parade in huis op het schot van de Braziliaan. Bij de bezoekende tegenaanval kreeg Ivan Kelava een schot van Nabil Dirar niet onder controle; Dalmat reageerde echter niet alert genoeg om te scoren.

Kansen Club

Na die blitzstart verdween de vaart wat uit het spel. Club speelde vanuit een goede organisatie en loerde op de counter. Bij enkele van die snelle uitbraken rinkelde de alarmbel bij Dinamo. Karel Geraerts, tot driemaal toe, en Vadis Odjidja verzuimden echter de wenkende kansen af te werken. Club Brugge had controle over de match en voelde dat er zeker iets te rapen viel in het aftandse Maksimirstadion. Doelpunten bleven echter uit.

Toen Sammir in een duel Odjidja met een slag in het gezicht raakte, voelden de bezoekers zich bekocht omdat ref Alon Yefet gewoon liet betijen. In de slotminuut kreeg Dinamo nog een uitstekende mogelijkheid op vrijschop, maar Andres Morales krulde het leer naast het Brugse doel.

In de tweede helft lag het spelpeil een pak lager, waardoor aanvankelijk de kansen uitbleven. Op het uur volgde dan plots een tempoversnelling die resulteerde in een kans voor beide ploegen. Bij een snelle Brugse counter besloot Ivan Perisic zwak in de handen van Kelava. Binnen dezelfde minuut liep Ante Rukavina Simaeys eraf, maar De Vlieger stond pal.

Strafschop gemist

Een kwartier voor tijd versloeg ref Yefet de bezoekers met verstomming toen hij de thuisploeg een strafschop toekende. Simaeys kreeg de bal niet weg, waarna De Vlieger de bal boven het hoofd van Sammir wegbokst. De Braziliaan ging neer en zag tot zijn genoegen dat Yefet in zijn val trapte. De goden zorgden echter voor gerechtigheid, want diezelfde Sammir trapte de bal tegen de paal.

Voor de thuisploeg was dit het sein om een versnelling hoger te schakelen in de hoop de drie punten alsnog thuis te houden. Bij Club was het nu alle hens aan dek. Vijf minuten voor affluiten leek Kouemaha zijn team nog onverwacht het delirium te bezorgen, maar de Kameroener kwam een teenlengte te kort om een voorzet van Perisic over de doellijn te deviëren.

Slotoffensief Dinamo

In de absolute slotminuten was het nog even bibberen voor een moedig strijdend Club, maar het verdiende punt kwam niet meer in gevaar. Blauw-zwart heeft nu twee punten in zijn poule en blijft daarmee laatste. Villarreal leidt met zes eenheden, twee meer dan Dinamo en PAOK. Over twee weken moet Club winnen van Dinamo Zagreb om zijn kansen op Europese overwintering te vrijwaren.

Herbeleef Dinamo Zagreb - Club Brugge