Scolari wil Brazilië opnieuw naar wereldtitel leiden

Fabian Morren
| 0 reacties
Scolari wil Brazilië opnieuw naar wereldtitel leiden
Foto: © SC

Luiz Felipe Scolari stopt in 2014 als coach. De Braziliaan was al bij heel wat nationale ploegen en clubs aan de slag. Het liefst wil hij zijn trainerscarrière afsluiten als bondscoach van Brazilië.

Scolari was in 2002 al eens Braziliaans bondscoach. Die samenwerking werd een groot succes, want de oefenmeester leidde zijn land naar de wereldtitel in Japan en Zuid-Korea. In 2014 vindt het WK plaats in Brazilië.

Momenteel traint Scolari Het Braziliaanse Palmeiras. "Mijn contract bij Palmeiras loopt in 2012 ten einde", vertelt Scolari op de website van de FIFA.

"Daarna ben ik denk ik nog steeds in staat om met een nationale ploeg mee te doen aan de kwalificaties van het WK", zo vervolgt Scolari. "Zodoende kan ik mijn carrière beëindigen in 2014, tijdens het kampioenschap in mijn eigen land."

"Maar na 2014 ga ik sowieso stoppen, of ik nu op het WK actief ben of niet. Ik blijf werkzaam in de voetballerij, misschien als technisch directeur of algemeen manager, maar zal niet meer dagelijks op het veld staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties