Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Jules Ottenstadion
Bekerwinnaar zit bij laatste acht
Fabian Morren

Bekerwinnaar AA Gent heeft zich geplaatst voor de kwartfinales. De Buffalo's waren thuis te sterk voor Eupen: 3-1.

Voor Eupen primeert de competitie en daarom liet trainer Albert Cartier sterkhouders als Kevin Vandenbergh rusten. Ook Gent-coach Francky Dury wijzigde zijn elftal op vijf plaatsen in vergelijking met de wedstrijd tegen Cercle Brugge.

Gent nam een vliegende start en vooral Azofeifa kreeg in de aanvangsfase goeie kansen. Eupen-doelman Radek Petr redde echter enkele keren uitstekend. Een doelpunt van Azofeifa werd dan weer afgekeurd vanwege buitenspel.

In de blessuretijd van de eerste helft zette Arbeitman zijn team toch op voorsprong. Eerst redde Petr nog een poging van De Smet, maar op de rebound van Arbeitman moest hij zich gewonnen geven.

Met een gekruist schot verdubbelde Arbeitman na de pauze de voorsprong van de thuisploeg. Eupen reageerde meteen via een doelpunt van Mombongo, maar de ingevallen Ljubijankic maakte kort voor het einde de klus af: 3-1.