Datum: 10/11/2010 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse speelt een oefenpot tegen Doornik
Dennis Smeyers
| 0 reacties
Lierse speelt een oefenpot tegen Doornik
Foto: © SC

Lierse deed wat Sint-Truiden niet kon: het schakelde Doornik uit in de beker van België. Erg moeilijk was dat niet, een beresterke Radzinski brak nog maar eens de ban, en leidde een mooie Lierse avond in.

«Een wedstrijd goed voor het vertrouwen», zo sprak Tomasz Radzinski vorige zaterdag, na nog maar eens een gelijkspel. Eric van Meir dacht er ook zo over, maar bracht toch enkele nieuwe jongens in. Opvallende afwezige was Wesley Sonck. Opvallende aanwezige in het Lierse doel was dan weer de Japanner Kawashima.

De thuisploeg startte hoegenaamd niet flitsend, en Doornik besloot dan maar de kat uit de boom te kijken. El-Gaba zorgde voor het eerste schuchtere kansje na een opwippertje van Radzinski, maar zijn schot ging via de keeper over.  Doornik loerde op de counter, maar leek in de beginfase vooral snelheid en precisie te missen om die succesvol te laten zijn.

Plots was er dan toch wat opwinding, en net als bij Lierses vorige bekermatch was het meteen voldoende om afstand te nemen. Eerst werd de bal van Claasen van de lijn gekeerd, en dan was het tijd voor de man in vorm bij Lier. Na een schitterende pass van Wahed omspeelt de stilaan onvermijdelijke Radzinski goed de keeper om dan zoals in zijn beste dagen af te werken.

Lierse drukte even door, en vooral Dequevy had de score verder moeten uitdiepen. De jonge aanvaller trapte echter onbegrijpelijk naast. Even later kon hij zijn misser goedmaken, maar alleen voor doel trapte hij op de keeper.  Zijn volgende inspanning mocht dan weer wel gezien worden, na een schitterende raid werd zijn voorzet helaas op de keeper geknald door El-Gabas.

Die nam zijn herkansing wel met beide handen aan. Op een prachtige voorzet van Radzinski kopte hij het leer voorbij Gueguin. Het werd helemaal schrijnend toen Barul voor Lierse zijn tweede, en terechte, gele kaart kreeg. Met tien man beloofde het vervolg een walk over te worden voor de Pallieters.

Vreemd maar waar; de mooiste aanval van de eerste helft was toch van Doornik. Dorizon zette op z’n Messi’s Seoudi alleen voor doel, maar die plaatste de bal naast.  Verder nog opvallend die eerste helft? Dequevy trapte zijn derde dot van een kans huizenhoog over, en de frustraties bij Doornik stapelden zich op met veel gele kaarten tot gevolg. Het moest 4-0 zijn, maar we gingen rusten bij 2-0.

De tweede helft leek zich na vijf minuten al voort te slepen. Radzinski zorgde voor de eerste kans, maar op zijn vervloekte plek – tegen Zulte Waregem gebeurde het ook al – trapte de Canadees het leer alleen voor de keeper naast.  Doornik speelde met veel overgave, daar kan niemand hen een gebrek aan verwijten, maar het was helaas maar al te duidelijk dat goede wil niet volstaat in het voetbal.

Van Meir zette Kovacs in de spits en dat bleek meteen te lonen. Radzinski, alweer, leverde een loepzuivere voorzet af, en de boomlange spits kopte de bal mooi in de hoek. Doornik lag in de touwen en Radzinski kreeg een applausvervanging. Kovacs speelde een dijk van een invalbeurt.  Bijna kon hij nog scoren toen hij schitterend door de ingevallen Cavens voor doel werd gezet, zijn schot werd echter schitterend gered.

Enkele minuten later fungeerde hij als assistgever. Hij zond El-Gabas mooi in het straatje, en die knalde zijn tweede van de avond binnen. De weinige supporters genoten, Lier speelde de bal rond als nooit tevoren, en Doornik hoopte op het verlossende fluitsignaal. In de 83ste minuut noteerden we de eerste save van Kawashima. Hij stopte het schot van de doorgebroken Seoudi.

Op de valreep kon Duquesnoy dan toch nog een smet op de ruime Lierse zege brengen. Hij schoot een vrije trap heerlijk binnen. Het nam echter niet te veel glans af van Lierses overtuigende en verdiende overwinning vanavond.

Herbeleef Lierse SK - FC Doornik