Anderlecht zet andere clubs onder druk

Fabian Morren
| 52 reacties
Anderlecht zet andere clubs onder druk
Foto: © SC

Elf kleinere clubs in eerste klasse willen terugkeren naar 18 clubs. Maar als dat gebeurt, dreigt Anderlecht z'n tv-rechten in eigen handen te nemen.

"Zij hebben een tweederdemeerderheid binnen de ProLeague", weet Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck in HLN. "Maar dit doordrukken is naar de grote clubs toe bijna zoveel als een oorlogsverklaring."

"De 'kleintjes' laten de spieren rollen, maar je kan niet de boter én het geld van de boter hebben. Als ze het kampioenschap zo snel mogelijk terug willen veranderen naar een competitie met 18, dan zullen ze moeten accepteren dat de groten zeggen: 'Jullie willen alleen maar jullie eigenbelang bekijken? Oké, vanaf nu gaan wij ook naar ons eigenbelang kijken'."

"Als die elf zo willen stemen, zullen wij dat moeten accepteren", beseft ook Van Holsbeeck. "Maar men zal dan achteraf niet moeten wenen omdat Anderlecht en misschien nog andere clubs hun tv-rechten zelf in handen gaan nemen. Dan moeten ze toch even hun rekning maken. Het huidig tv-contract levert ons 10 tot 12 procent van ons budget op, maar voor veel clubs is dat 30 tot 35 procent."

"Wat men in feite wil, is door er twee clubs bij te nemen zo weinig mogelijk kans om te zakken hebben. Terwijl Roger Vanden Stock naar het algemeen belang kijkt en bij het vorige tv-contract samen met Ivan De Witte zelfs nog 1 miljoen euro heeft laten vallen. Als ze een staatsgreep willen plegen, kan dat niet zonder gevolgen blijven", waarschuwt de manager.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties