Australië makkelijk voorbij India

Manuel Gonzalez
| 1 reacties

Australië heeft op de Asian Cup zoals verwacht makkelijk afstand genomen van India. Al is de 4-0 nederlaag eigenlijk nog een klein succesje voor de Indiërs.

Als je weet dat India in november nog met 9-1 van Koeweit verloor, dan moeten we er geen tekening bij maken. De Aziaten overleefden de eerste tien minuten maar in de elfde minuut trof Cahill, mogelijk vanuit buitenspel, toch een eerste keer raak na een voorzet van Brett Emerton van de rechterflank.

Halverwege de eerste periode verdubbele Harry Kewell de score. Hij kon vrij oprukken en koos zijn hoek fijntjes uit. Vlak voor de pauze kopte Holman de 3-0 voor de uitkomende doelman Paul Subrata in doel: 3-0.

De tweede helft leek een afslachting te zullen worden maar de Indiërs gaven plots minder ruimte weg en hielden Australië van hun doel. Keeper Subrata kon zich enkele onderscheiden met een paar goede tussenkomsten. Maar in de 64ste minuut kopte Cahill de 4-0 toch tegen de netten.

In de 85ste minuut kreeg Chetri dé kans voor India om de eerredder aan te tekenen maar doelman Schwarzer greep goed in. The Socceroos deden dus wat ze moesten doen, al pakte de score wel lager uit dan verwacht. Om 17u15 staat met Zuid-Korea-Bahrein de tweede partij in groep C op het menu.