Datum: 02/02/2011 20:30
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi grijpt laatste strohalm tegen Germinal Beerschot

Charleroi heeft zijn eerste zege sinds 28 augustus (!) van vorig jaar beet. Dankzij een schitterende Losada voor de rust en een dito Cordaro erna. Voor Germinal Beerschot begint de situatie ondertussen kritiek te worden.

Geen van beide ploegen kon zijn versterkingen opstellen, dus mocht bij Charleroi Baguette weer plaatsnemen in doel en bij Germinal Beerschot kregen Cruz, Goor en Junior Negrao opnieuw een basisplaats.

Losada draait, Charleroi creëert

Voor beide ploegen was het een levensbelangrijke wedstrijd. Vooral voor Charleroi was het de match van de laatste kans met reeds acht punten achterstand op de voorlaatste, Lierse. En dat was er aan te zien, want na vijf minuten stond de thuisploeg al op voorsprong. Kaya speelde Losada aan en de Argentijn scoorde met een hard schot tegen zijn ex-ploeg.

En Losada bleef een constante teistering voor de verdediging van Germinal Beerschot. De middenvelder verdeelde, maar had ook een aantal verdienstelijke pogingen op doel. De mooiste was een verre stiftbal die maar net over ging.

Charleroi was verrassend de betere ploeg en demonstreerde dat nog eens met een kopbal van Aarab die eigenlijk de 2-0 had moeten zijn. De Antwerpenaren stelden daar enkel een paar afstandsschoten van Wanyama, Custovic en Cruz tegenover.

Jacky Mathijssen greep in bij de rust en liet zowel Goor als Cruz in de kleedkamer. Met MacDonald stuurde hij een extra aanvaller naar de frontlinies en de snelle François moest hem bevoorraden. Beterschap leverde dat echter niet op voor de Ratten.

Gueye doet Antwerpse boeken toe

Germinal Beerschot had iets meer kleur en zwier in de tweede helft, maar raakte o zo moeilijk aan kansen. Charleroi deed het in dat opzicht veel beter. Cordaro waarschuwde eerst nog eens met een knap vluchtschot op de paal, maar even later bediende hij wel Gueye en die liet Kaminsky voor de tweede keer verslagen achter.

Waar in de eerste helft Losada het spel van de Carolo's naar zich toetrok, was dat in de tweede Cordaro. Het was dan ook vreemd toen Charleroi-trainer Csaba hem een kwartier voor tijd naar de kant haalde. Maar ook zonder zijn spelmaker hielden de Zebras makkelijk stand. Voor Germinal Beerschot lijkt de situatie nu echt problematisch te worden.