Interview Kevin Vandenbergh: "Er heerst veel verdeeldheid over mij"

Yves Brokken
| 11 reacties
Kevin Vandenbergh: "Er heerst veel verdeeldheid over mij"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin Vandenbergh voetbalde voor Westerlo en Racing Genk en zette in 2007 met FC Utrecht een nieuwe stap hogerop. Nu zijn topjaren eraan komen, maakt hij het mooie weer bij promovendus Eupen. “Zij gaven mij het beste gevoel”, klinkt het nuchter.

Vandenbergh debuteerde op zijn 17de in de eerste ploeg van Westerlo, en mocht meteen de Belgische beker op zijn palmares schrijven. In zijn derde seizoen op het hoogste niveau scoorde hij elf keer in 31 wedstrijden.

Het leverde hem een mooie transfer op naar Racing Genk, dat pas een maand of twee daarvoor zijn tweede landstitel in de clubgeschiedenis had binnengerijfd. Ook in Limburg toonde de Bonheidenaar dat hij uit het goeie hout gesneden is. In de vijf jaar die volgden zou Vandenbergh 66 keer de weg naar de netten vinden en debuteren voor de Rode Duivels.

Veel geleerd

Het Nederlandse Utrecht klopte aan bij Genk voor de spits in kwestie, maar de Nederlandse passage van Vandenbergh zou geen sprookje worden. “Ik heb absoluut geen spijt van die keuze”, blikt hij nog kort terug. “Ik heb in Nederland een goeie tijd gehad, en vooral ook veel geleerd. Uit alle situaties waar ik er mee te maken heb gekregen en ook van de competitie zelf. Maar verder kom ik daar niet meer op terug. Utrecht is nu een afgesloten hoofdstuk voor mij.”

Sportief liep het niet zoals verwacht, onder meer door een vroege trainerswissel. Toch is het contact niet helemaal verbroken. “Ik hoor nog wel eens iets van één of twee spelers die nog bij Utrecht spelen”, verklapt de kleine aanvaller exclusief aan Voetbalkrant.com. “Maar het meeste en beste contact heb ik met spelers die ook al andere oorden hebben opgezocht."

"Vooral met Gregoor van Dijk hang ik nog vaak aan de lijn. Die was aanvoerder van de ploeg toen ik er arriveerde en heeft me vaak bijgestaan. Intussen zet hij zijn carrière voort in Cyprus (bij AEK Larnaca, de nieuwe club van Tom Caluwe, red.). Ik ben blij dat het hem daar goed vergaat, want we hebben een goede band samen.”

“Toen ik een nieuwe club zocht, toonden verschillende Belgische eersteklassers interesse. Behalve bij Eupen heerste er overal verdeeldheid over mijn komst.”

Intussen ligt de focus op Eupen. “Toen ik vorige zomer een nieuwe club zocht, toonden verschillende Belgische eersteklassers interesse. Ik heb ook met al die teams aan tafel gezeten, maar de mensen van Eupen gaven mij direct een goed gevoel. Ze waren echt enthousiast en dat heeft mij kunnen overtuigen om mijn krabbel in de Oostkantons te zetten. Bij de andere clubs die interesse hadden, heerste er toch verdeeldheid over mijn eventuele komst. De keuze was voor mij persoonlijk snel gemaakt. Iedereen staat er volledig achter mij.”

Geheimzinnig

Terwijl hij met Genk aan de top speelde, is het dezer dagen onderin de rangschikking te doen. Denkt Vandenbergh al aan de toekomst? Een stap vooruit bij een club met meer prestige dan AS Eupen? “Ik bekijk het wedstrijd per wedstrijd”, klinkt het uit de mond van VDB. “Straks staan we thuis tegen Zulte Waregem voor een belangrijke opdracht, al de rest telt niet. Als je te veel in de toekomst kijkt, loopt het sowieso fout. Dat is een belangrijke les die ik meeneem uit het verleden.”

“De informatie over mijn nabije toekomst zal ten gepaste tijde wel naar buiten worden gebracht. Maar het is niet aan mij om dat te doen”

Vandenbergh laat dus niet in zijn kaarten kijken wat betreft volgend seizoen. De spits ligt aan de Kehrweg echter nog wel onder contract tot medio 2012. “De informatie over mijn nabije toekomst zal ten gepaste tijde wel naar buiten worden gebracht”, doet Vandenbergh een beetje geheimzinnig. “Maar het is niet aan mij om dat te doen”, schuift hij de opdracht door naar zijn club. “Nu moeten we daar niet aan denken. Onze taak is om snel zekerheid te verwerven over een verlengd verblijf in eerste klasse. Al de rest is bijkomstig.”

“Maar natuurlijk sta ik nog open voor een nieuw buitenlands avontuur”, besluit Vandenbergh ons gesprek. “Welke competitie mij het meeste zou liggen? Dat zal afhangen van  de omstandigheden. Ik heb geen specifieke voorkeur, maar ook van niets een afkeer. Ook een Belgische club behoort tot de mogelijkheden. Het is aan mijn manager om zich daar mee bezig te houden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties