Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Daknam
Lokeren en Charleroi verdelen de buit
Fabian Morren

Charleroi heeft in de slotfase de overwinning nog uit handen gegeven bij Lokeren. Finbogasson zorgde in de slotfase voor een 1-1-gelijkspel.

In een nerveuze openingsfase dwongen beide teams al snel een aantal hoekschoppen af. Tot groot gevaar leidde dat niet. Pas halverwege de eerste helft stak Lokeren voor het eerst echt de neus aan het venster. Taravel kreeg de kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten, maar hij kopte de uitstekende voorzet van Ivan Leko over.

Biton

Charleroi pakte in zijn vorige wedstrijden zes op zes en voetbalde met vertrouwen op Daknam. De organisatie stond er en de Zebra's waren vastberaden om met een goed resultaat huiswaarts te keren. De beste kans voor de rust was nog wel voor Lokeren. Charleroi-doelman Rudy Riou hield zijn team overeind op een poging van Finnbogason.

Lokeren-trainer Peter Maes had zijn team tijdens de pauze de opdracht gegeven om in de tweede helft resoluut voor de aanval te kierzen en op zoek te gaan naar het verlossende doelpunt. De organisatie van Charleroi stond echter als een huis. Sterker nog, de bezoekers maakten er zelfs 0-1 van. Hernan Losada liet de Lokerse verdedigers alle kleuren van de regenboog zien en bediende Biton, die niet mocht missen.