staStandard
gnkKRC Genk
0-1
Datum: 13/02/2011 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Genkenaars bouwen feestje in Sclessin
Fabian Morren
| 0 reacties
Genkenaars bouwen feestje in Sclessin
Foto: © SC

Racing Genk lost niet in de achtervolging op Anderlecht. Het bracht de moeilijke verplaatsing naar Standard tot een goed einde. Een own-goal van Witsel en een pegel van Kennedy beslisten de wedstrijd.

Door Johan Walckiers

Vercauteren kon uiteindelijk geen beroep doen op zijn topschutter, Jelle Vossen. In zijn plaats werd Ugoala 'Kennedy' in de ploeg gedropt. Twee andere nieuwkomers nog op het veld. Standard zag de Braziliaan Kanu zijn debuut maken in de verdediging en bij Genk kreeg Anthony Vanden Borre eindelijk een basisplaats.

En het werd een leuke eerste helft met twee ploegen die vol voor de aanval kozen. Veel uitgespeelde kansen leverde dat niet op, maar na tien minuten had Witsel toch al een hobbelend schot via de vingertoppen van Courtois naast de paal zien sterven.

Witsel weer ongelukkig

Bij Genk was er in de aanvangsfase een bedrijvige Vanden Borre in actie. De verloren zoon van het Belgisch voetbal kreeg van Vercauteren verrassend een vrije rol centraal op het middenveld. Na een kwartier zagen we de eerste grote kans voor de Limburgers. Barda zag zijn schot echter gestuit door Blazic. Aan de overkant werd Goreux afgeblokt.

Het spel bleef op en neer gaan, maar het was Genk dat op voorsprong klom. Een mooie actie kwam bij Buffel terecht die een voorzet in gedachten had, maar door het bos van Standard-benen week het leer af op het been van Witsel. Own-goal, maar daar zag Genk geen graten in. Ciman en Carcela probeerden het nog, maar hun schoten zagen weinig succes.

Luikenaars fluiten, Genkenaars vieren

In de tweede helft probeerde trainer D'Onofrio het dan met de inbreng van een tweede spits, Mbaye Leye. Het leek er even op dat Standard zich ging herpakken, maar Genk had achteraan zijn zaakjes op orde. Het publiek van Standard keerde zich tegen hun 'lieveling' Carcela, die de ene slechte voorzet na de andere verstuurde. Een striemend fluitconcert werd zijn deel.

Genk speelde een heel volwassen wedstrijd en werd daarvoor beloond. Bij een vrije trap van Tözser kon Blazic niets anders doen dan wegboksen. Recht in de voeten van Kennedy (even daarvoor had hij al op de dwarsligger gekopt) die de Standard-doelman fusileerde. 0-2 en dan werd het heel moeilijk voor de Rouches.

Ze probeerden er iets aan te doen, maar te steriel en alle voorzetten van de flanken werden door Courtois onschadelijk gemaakt. Genk kwam er bij wijlen heel gevaarlijk uit en verdedigde als één blok. Standard kon daar weinig creativiteit tegenover stellen.

Herbeleef Standard - KRC Genk

Vooraf