Lahaye op afzondering in Chimay
Jelle Vereecke
| 9 reacties
Lahaye op afzondering in Chimay
Foto: © SC

Kortrijk-doelman Damien Lahaye moet even bekomen van de twee blunders die hij afgelopen week maakte. Hij doet dat bij zijn familie in Chimay.

Keeperstrainer Philippe Vande Walle ging Lahaye opzoeken in de Ardennen. "Hij snuift wat frisse lucht op bij zijn familie in Chimay. Hij voelt zich vooral schuldig dat zijn ploegmaats door zijn flater hun premie mislopen," zegt Vande Walle aan HLN. "Damien mag er dan nog uitzien als Popeye, hij is een erg gevoelige jongen."

De KVK-doelman verliet zondagavond na de match tegen AA Gent zonder te douchen de club, maar Vande Walle en assistent-trainer Yves Vanderhaeghe gingen diezelfde avond nog bij Lahaye op bezoek om wat te praten. Vande Walle kent Lahaye al van bij Charleroi. "Het is raar om nu te zeggen, maar eigenlijk is Damien een erg goede keeper. Technisch, atletisch, professioneel op training en populair in de kleedkamer. Het is bijzonder jammer dat het uitgerekend hém overkomt."

Vande Walle vindt bovendien niet dat Lahaye slecht keepte tegen Westerlo en AA Gent. "Toch niet als je zijn hele wedstrijd ziet. Zijn interventies in de lucht en uittrappen waren goed." De spelers van KV Kortrijk kregen maandag en vandaag vrijaf. Vande Walle hoopt dat Lahaye tegen zaterdag mentaal voldoende opgelapt zal zijn. "Woensdag gaan we er invliegen op training. Lahaye is 27 jaar, hij kan met druk om. Elke doelman kent de keerzijde, ik heb dat ook meegemaakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties