Volledig nieuwe scoutingscel voor Club

Volledig nieuwe scoutingscel voor Club
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

De komende maanden zal er bij Club Brugge een volledig nieuwe structuur op poten gezet worden. Zo ondergaat onder andere de scoutingscel een grote transformatie.

Naast specifieke trainers voor elke linie, zal er vooral aandacht gaan naar de scouting in het vernieuwde Club Brugge. De club heeft dus duidelijk zijn lesje geleerd met de huidige lichting van pseudo-vedetten. Club zal voor de scouting samenwerken met een reeks ex-spelers en een aantal ervaren specialisten, weet HLN.

Raymond Mommens zal, zoals eerder al bekend, aan het hoofd staan van de scouting. Onder hem werken enkele freelancers, dit zijn oud-spelers en -trainers uit eerste klasse. Zij zullen in binnen- en buitenland op zoek gaan naar talent voor de A-kern en de jeugd.

Enkele namen van die freelancers zijn Henk Houwaart, Marc Schaessens (ex-Club), Eddy Voordeckers (ex-Standard), Dirk Ranson (ex-Club), Angelo Nijskens (ex-Lokeren), Peter Van Wambeke (ex-Aalst) en Rudy Verkempinck (ex-assistenttrainer Kortrijk).

Deze freelancers zullen verslag uitbrengen bij Mommens, die dan een selectie zal maken en zal onderhandelen met algemeen manager Vincent Mannaert, Henk Mariman en Sven Vermant over de mogelijke versterkingen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties