Dirar excuseert zich: "Ik heb gereageerd als een klein kind"

Dirar excuseert zich: "Ik heb gereageerd als een klein kind"
Foto: © SC

Nabil Dirar heeft zich vrijdagmiddag geëxcuseerd tegenover heel België voor zijn ongeoorloofd gedrag in de thuiswedstrijd tegen Kortrijk. Hij kreeg het toen aan de stok met ploegmaat Vadis en heel het Brugse publiek. "Pas de morgen er op besefte ik wat ik gedaan had".

Vrijdagmorgen 10u23, de volledige Belgische pers krijgt een mail in zijn inbox dat Nabil Dirar om 13u meer uitleg zou geven over zijn bertreurenswaardige acties van verleden weekend. Bij het binnenkomen lijkt de Marokkaan verrast dat er zoveel volk op af is gekomen. Nochtans had hij kunnen weten dat iedereen zich zou reppen om er bij te zijn.

Vooraf laat perswoordvoerder Wim De Meyer ook nadrukkelijk verstaan dat Dirar zelf had gevraagd om de pers bij elkaar te roepen en dat de verantwoordelijkheid dus bij de speler zelf ligt.

Ander beeld
Dirar beseft blijkbaar heel goed dat hij zwaar in de fout is gegaan, want hij verontschuldigt zich bij God en klein Pierke. "Ik wil me excuseren bij de spelers, de supporters, het bestuur, het Belgische voetbal en de trainers", aldus de boetvaardige Marokkaan. "De reactie die ik had, hoort niet thuis op een voetbalveld. Ik heb gereageerd zoals een klein kind."

"Ik ben heel ontgoocheld in mezelf. Ik heb in vijf minuten tijd al het harde werk dat ik eerder verrichtte om zeep geholpen. Ik hoop dat iedereen ooit een ander beeld krijgt van mij, want eigenlijk ben ik zo niet. Ik wil alles doen om dat te bereiken."

"Dacht dat ik gelijk had"
Wat er in het hoofd van Dirar op dat ene moment omging, kan niemand zich inbeelden. En blijkbaar hijzelf ook niet. "Ik weet niet wat er gebeurd is. Toen ik het fluitsignaal van de scheidsrechter hoorde, ben ik direct agressief geworden. Alles werd zwart. Ik weet dat ik fout zat, zeker als voetballer, want ik heb een voorbeeldfunctie en er zaten kinderen in de tribune."

27.000 supporters die hem uitfloten, maar op het moment zelf was de grillige flankspeler overtuigd van zijn gelijk. "Pas de morgen er op besefte ik wat ik gedaan had. Op het moment zelf was ik zelfs overtuigd dat ik gelijk had. Hoe dit kon gebeuren? Ik heb altijd honger naar de bal en wil altijd scoren. Dat zit in mijn genen en ik kan mezelf soms moeilijk bedwingen."

Mental coach
Dat hij daarna nog de supporters uitdaagde, werd hem ook niet in dank afgenomen. "Goh, ik wil me nogmaals bij hen verontschuldigen. Ik heb dat gefluit persoonlijk opgenomen terwijl het eigenlijk gericht was tegen de fase op zich. Ik zeg het, ik weet echt niet wat er met me gebeurde", herhaalt hij nogmaals.

Het is niet de eerste keer dat alles zwart wordt bij Dirar. Hij had daarvoor een mental coach, maar die samenwerking werd verbroken. "Ik hoop dat ik mezelf weer op het juiste spoor krijg. Ik zal weer met een mental coach gaan werken", aldus Dirar die aarzelt als hem gevraagd wordt of hij garanties kan geven dat het nooit meer zal gebeuren. "Ik zal in ieder geval mijn uiterste best doen dat het niet meer gebeurt."

Geen problemen met spelers
De relatie met Vadis Odjidja lijkt hersteld, maar vergeven en vergeten zijn twee verschillende zaken. "Ik heb me direct geëxcuseerd bij Vadis, voor iedereen in de kleedkamer. Ik heb geen problemen met hem, want hij is een super sympathieke kerel en ik versta me normaal goed met hem. Ik heb trouwens geen problemen met eender welke speler."

En wat moet er nu gebeuren? "Ik wil boete doen. Ik hoop de ploeg nog te kunnen helpen. De play-offs zijn momenteel het belangrijkste en daar hoop ik de club nog diensten te kunnen bewijzen", denkt Dirar, die ook door zijn omgeving veroordeeld werd. "Mijn moeder is heel kwaad op me. Zo kent ze haar zoon niet. Ook voor haar moet ik me weer bewijzen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties