Destorme: "Weinig zin voor Play-Off 2"

Steurbaut Kersten
| 13 reacties
Destorme: "Weinig zin voor Play-Off 2"
Foto: © SC

David Destorme zag een goede prestatie tegen Eupen beloond met een doelpunt. De Mechelse aanvaller verkeert in een uitstekende vorm, maar zal deze niet kunnen etaleren in Play-Off 1. “Die goal tegen Germinal Beerschot ging al een paar keer door onze gedachten.”

KV Mechelen vervulde tegen Eupen zijn sportieve plicht, maar zag ook Standard en Lokeren de drie  punten pakken. “Toen het na een tijdje heel stil werd in het stadion, beseften we dat er iets niet klopte”, zegt Destorme. “Twee jaar op rij er net naast grijpen, het is heel zuur. Met 48 punten verdien je gewoon om bij de top zes te staan.”

Niet in de kijker
Waar heeft KV Mechelen het dan laten liggen? “Dat laat tegendoelpunt op Germinal Beerschot ging na de wedstrijd bij de meeste jongens door het hoofd. Spijtig, maar we kunnen de tijd niet terugdraaien. Met Play-Off 2 zijn we nu nog niet bezig. Op dit moment is de zin ervoor ook heel ver te zoeken, maar dat zal de komende dagen wel beteren.”

Voor de 31-jarige Destorme is het missen van Play-Off 1 dubbel jammer. De aanvaller zat net in een positieve flow met drie doelpunten in vijf wedstrijden. “Ik voel me nu heel goed. In Play-Off 1 had ik me misschien nog in de kijker kunnen spelen. Bovendien kan je er heel veel uit leren, dat is nu minder het geval.”

“Mentaal zal het niet makkelijk zijn om ons op te laden, maar sportief zijn we nu goed bezig. En we zijn professioneel genoeg om te beseffen dat we er vol voor moeten gaan. Misschien zit er nog een Europees ticket in.”

Vrije hoofden vs. Opdoffer
In Play-Off 2 neemt KV Mechelen het op tegen Sint-Truiden, Lierse en Kortrijk of Cercle Brugge. Haalbare kaarten voor KV Mechelen. “Iedereen begint terug op nul”, waarschuwt Destorme. “Lierse heeft zich nu gered en kan de hoofden helemaal vrij maken, wij zitten met de opdoffer door het missen van Play-Off 1. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties