Interview De Smet: "Ik heb dezelfde ambitie als de club"

Dirk Pieters
| 8 reacties
De Smet: "Ik heb dezelfde ambitie als de club"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Antwerp haalde donderdagavond zijn eerste transfer binnen. De Great Old kwam tot een overeenkomst met Karel De Smet. De ex-speler van KVK Tienen ondertekende een contract voor twee seizoenen op de Bosuil.

Voor Voetbalkrant.com het moment om de boomlange verdediger op te zoeken en hem enkele vragen te stellen over zijn transfer.

Je ondertekende eindelijk een contract bij Antwerp. Klopt het dat de club je de vorige jaren ook al wou aantrekken?

"Toen ik mijn handtekening zette bij Antwerp haalde de voorzitter een wedstrijd van zes jaar geleden aan (Hamme - Antwerp 3-0). Het was opmerkelijk dat hij dit nog allemaal wist. Vanaf toen zag Antwerp wel iets in mij. Toen ik twee jaar geleden mijn handtekening zette bij Tienen kwam Antwerp net een dag te laat of ik had misschien toen al bij de Great Old gezeten. Nu had ik dit jaar het geluk dat we met Tienen telkens de tegenstander van de volgende week van Antwerp bekampten, dat wil zeggen dat ze me vaak aan het werk zagen. Aangezien ik een aardig seizoen draaide, kwam ik waarschijnlijk ook goed uit de scouting. Komt erbij dat de huidige trainer me reeds volgde bij het toenmalige RS Waasland. Alles bij elkaar zorgde dit ervoor dat alles snel concreet werd."

Je liet eerder al horen te willen vertrekken bij Tienen om dichter bij huis te gaan voetballen. Is Antwerp dan beter op dit gebied?

Ik zal nu toch wat dichter bij huis voetballen. Tienen was een uurtje zonder verkeer, maar dat werd vaak meer dan anderhalf tot twee uur pendelen. De avondspits op de Brusselse ring was niet echt bevorderlijk voor mijn lichaam en geest. Ik was graag in Tienen en de mensen hebben daar hemel en aarde proberen te bewegen om me alsnog te overtuigen. Ze zagen dat het nog weinig zin had en dat vooral de afstand een groot probleem was. Nu kan ik me terug volledig geven op gebied van voetbal.

Was Antwerp je enige keuze of waren er nog clubs die aan je mouw trokken?

Er was nog één tweedeklasser concreet, maar dit keer was Antwerp er wel snel genoeg bij. Er waren nog andere clubs die interesse hadden, maar dat was helemaal nog niet concreet. Antwerp ging het worden. Ze lagen bij mij in de bovenste schuif. Het blijft een club met traditie en het is eigenlijk geen gewone tweedeklasser."

Wat zijn je ambities bij de Great Old voor jezelf en voor de club?

Ik hoop dat ik voor Antwerp geregeld mijn doelpunt kan meepikken, maar nog meer tegendoelpunten kan vermijden. Ik heb met de club exact dezelfde ambities. We zijn beiden ambitieus, een beetje 'oud', en spelen al net iets te lang in de tweede klasse. Het wordt tijd voor een stapje hoger én ook de supporters verdienen dat.

Bedankt voor het interview.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties