De "grensverleggende" jeugdwerking van Zulte Waregem

Steurbaut Kersten
| 13 reacties
De "grensverleggende" jeugdwerking van Zulte Waregem
Foto: © SC

De toestroom van buitenlandse voetballers valt deze zomermercato niet meer te overzien. Ondertussen probeert Zulte Waregem te bouwen op zijn jeugdwerking. “We zijn grensverleggend.”

“Onze jeugdwerking heeft heel wat bijval geoogst”, klinkt het bij Zulte Waregem. “Ons project wordt door veel omliggende clubs zelf gekopieerd.”

Zo start Zulte Waregem dit seizoen met een persoonlijk ontwikkelingsplan, waarbij naast de testen aan de Universiteit ook alle medische, sportieve, mentale en studiegegevens worden opgevolgd. Per speler en per ploeg worden er tijdens trainingen en wedstrijden voor videoanalyses gezorgd.

Meer en meer specifieke trainingsarbeid kan niet anders dan betere sportieve prestaties opleveren”, is Zulte Waregem hoopvol. De resultaten bij de jeugd zijn echter niet prioritair. “Maar we kunnen er niet naast kijken dat de meeste van onze jeugdploegen zich opgewerkt hebben tot de middenmoot, waarbij een aantal zelfs de top-zes binnengedrongen zijn.”

De voorbije twee seizoenen legde Zulte Wargem zeven jeugdspelers onder contract. En vanaf de U14 tot en met de beloften werden zestien jongens opgeroepen voor de nationale jeugdploegen. “Dat komt ongeveer neer op een gemiddelde van drie spelers per team”, rekenen ze bij Zulte Waregem trots uit.

Voor de ploeg aan de Gaverbeek zijn de prestaties op school echter even belangrijk – “Voetbal mag, school moet.” Om die sybmiose te optimaliseren heeft Zulte Waregem een samenwerkingsakkoord met twee scholen, het internaat van de middenschool Groenhove en het KA Zeswegen. Per jeugdteam wordt er ook een ouderavond georganiseerd om de communicatie met de ouders te verzorgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties