Coninx: "Kijker zal niet op zijn honger blijven zitten"

Jelle Vereecke
| 35 reacties
Coninx: "Kijker zal niet op zijn honger blijven zitten"
Foto: © SC

Het nieuwe voetbalseizoen komt er bijna aan. Voor de tv-kijker verandert er heel wat. Zo zullen de samenvattingen van de Jupiler Pro League te bekijken zijn op vtm. Met Tom Coninx.

Donderdag staat op 2BE al de Supercup op het programma. Tom Coninx zal zorgen voor de wedstrijdomkadering, met Marc Degryse als analist. Op 30 juli staat Coninx dan voor zijn grote debuut op vtm. Hij zal op zaterdagavond het vaste gezicht zijn van Stadion.

Coninx verliet, samen met de voetbalrechten, de VRT. "Zeker niet voor het geld", zegt de vtm-presentator in HLN. "Dat is nooit mijn drijfveer geweest. Het heeft een paar weken geduurd voor ik de beslissing genomen heb. 13 jaar VRT is niets niks."

"Het is een logische keuze. Zes jaar ben ik bezig geweest met Studio 1. Daardoor ben ik een beetje uitgegroeid tot dé voetbalman, zeg maar. Samen met Frank Raes en Filip Joos. Als dan plots die Belgische competitie stopt, dan ga je toch overwegen om de VRT te verlaten, ook al was ik dat nooit van plan."

"De honger binnen onze 16-koppige ploeg is groot", verzekert Coninx. "Er zal in het begin nog heel wat bijgestuurd moeten worden. Maar de ploeg zit goed. Ik voel de dynamiek. De kijker zal dan ook niet op zijn honger blijven zitten, dat beloof ik."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties