Azevedo: "Onze doelstelling? Rond plaats twaalf"

Azevedo: "Onze doelstelling? Rond plaats twaalf"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

OH Leuven staat voor het jaar van de waarheid. Voor het eerst in zijn bestaan speelt de fusieclub in 1ste klasse. Een jaar van de waarheid voor vele spelers, want de kern van OHL bestaat grotendeels uit jongens die ofwel uit zijn op revanche ofwel uit tweede klasse komen.

Tot die tweede categorie behoort Thomas Azevedo. De 19-jarige flankspeler werd weggeplukt bij tweedeklasser Lommel United. "Je merkt op training dat het zwaarder is en veel sneller gaat", aldus Azevedo aan Voetbalkrant.com. "Het is allemaal nog wat nieuw voor mij. Wat we mogen verwachten? Het is wat koffiedik kijken voor ons ook. Het zal knokken worden, maar we willen een degradatieplaats koste wat kost vermijden."

Leuven kocht heel gericht in. Met Emmerik De Vriese en Azevedo werden snelle en technisch vaardige flankspelers aangetrokken. Roelandts en Boi moeten voor de ervaring zorgen en Patrick Amoah voor de goals. "We hebben echt jongens die zich willen bewijzen. We hebben een heel goeie kern en de motivatie is groot."

Rekenen op onderschatting
"Wat een realistische doelstelling is voor ons? Rond de twaalfde plaats zoiets, maar ik zeg het: we zullen eerst een paar matchen gespeeld moeten hebben alvorens ik er echt zicht op krijg. Het zal belangrijk zijn om goed te beginnen en eigenlijk zijn we door de kalendermaker niet verwend. Met Anderlecht en Club Brugge krijgen we direct twee toppers. We rekenen dan ook op wat onderschatting.

Met Ronny Van Geneugden heeft de neo-eersteklasser wel een trainer die het klappen van de zweep kent. "Hij is voor ons een extra troef", knikt Azevedo. "Hij houdt zich met ieder van ons apart bezig. Hij bracht me al veel bij. Eigenlijk kijk ik al uit naar die eerste wedstrijd tegen Anderlecht."

Zelf heeft Azevedo ambitie te over. Zijn overgang van Lommel naar Leuven had heel wat voeten in de aarde, maar de fusieploeg wou hem per se binnenhalen. "Ik voel op training ook heel wat vertrouwen. Ik zal de concurrentie moeten aangaan met De Vriese, maar dat zal me alleen maar beter maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties