OHL: sterk ingekocht, maar toch vraagtekens

OHL: sterk ingekocht, maar toch vraagtekens
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

OH Leuven verzekerde zich via een sterke eindsprint van de titel in tweede klasse. Een rechtstreekse promotie dus voor de sympathieke fusieploeg. Zoals bij elke neo- eersteklasser rijzen er voor het seizoen natuurlijk vraagtekens over de sterkte van de ploeg.

Maar met enige voorzichtigheid durven wij toch zeggen dat er sterk en met een duidelijke visie aangekocht werd. Leuven heeft risico's genomen in zijn transferbeleid, maar wel berekende risico's. Zo haalde het Emmerik De Vriese (Antwerp) en Thomas Azevedo (Lommel United) uit tweede klasse. De twee hebben een gelijkaardig profiel en kunnen vanop de flank met hun snelheid en techniek veel defensie aardig pijn doen.

En dan is er natuurlijk het centrale middenveld. Daar loopt met Kevin Roelandts en Jorn Vermeulen heel wat eersteklasse-ervaring rond. Van de twee ex-Bruggelingen loopt vooral Vermeulen met revanchegevoelens rond. "Ja, ik wil aan Club bewijzen dat ze me te vroeg afschreven", zei deze op zijn voorstelling bij de club.

Voor de verdediging haalde OHL Christoph Diandy weg bij Anderlecht. De linksback wordt een jaartje gehuurd, maar moet een duidelijke meerwaarde kunnen vormen. Net als Frederik Boi, jaren ervaring en een patron op het veld.

Het grote vraagteken ligt echter in de aanval. Met Harbaoui verloor OHL de topschutter van tweede klasse aan Lokeren. In plaats daarvan werd bij WS Woluwe de topschutter van derde klasse weggehaald: Patrick Amoah. Met 27 doelpunten werd die met afscheiding de beste schutter in derde, maar kan hij ook in eerste het leer tegen de netten jagen?

Leuven kocht sterk in, maar het valt natuurlijk altijd af te wachten wat de eerste wedstrijden zullen brengen. En daarbij hebben de Leuvenaars de kalendermaker niet aan hun kant gekregen. Met Anderlecht en Club Brugge krijgen ze immers direct twee zwaren noten om te kraken.

Onze prognose: dertiende

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties