Van Holsbeeck: "Negativisten hebben geen plaats meer op Anderlecht"

Van Holsbeeck: "Negativisten hebben geen plaats meer op Anderlecht"
Foto: © SC

Anderlecht drijf op revanchegevoelens en dat was ook merkbaar op de jaarlijkse persconferentie van de club. Manager Herman Van Holsbeeck toonde zich bijzonder strijdvaardig en waarschuwde ook iedereen die zich niet achter het clubblazoen schaart.

"De laatste weken en maanden hangt er een sfeer van negativiteit over Anderlecht", wist Van Holsbeeck. "Zoiets maakt mij echter extra scherp. En het moet ook gedaan zijn met dat negativisme. Iedereen die zich niet positief instelt, heeft geen plaats meer op Anderlecht. Elke werknemer van Anderlecht moet bewijzen dat we nog altijd de beste club van België zijn. Wie daar niet aan wil meewerken, mag vertrekken", was hij meer dan duidelijk.

Van Holsbeeck blikte ook nog even terug op het rampseizoen 2010-2011. "Ik ben hier negen jaar en was nog nooit derde geworden in de competitie. Dat is onaanvaardbaar en natuurlijk is iedereen er op gebrand om dit jaar de puntjes op de i te zetten. Waanzinnige bedragen gaan we echter niet meer uitgeven om onze kern te versterken. We hebben een lijn uitgestippeld en daar wijken we niet meer van af. Welke kritiek we ook krijgen."

Stijl van het huis
"Het is de bedoeling om de jeugd zijn kans te geven, want we hebben heel wat talent rondlopen. Vanuit het bestuur zullen we er op aandringen dat die jongens nu hun kans krijgen. Er is immers meer dan de Lukaku's op Anderlecht. We hebben ook nog jongens als Lamisha Musonda, Dennis Praet, Canesin, Kabasele, Verboom,..."

"We kregen ook de kritiek dat we niet meer de stijl van het huis speelden. Welnu, ik kan je zeggen dat elke transfer die we deze zomer gedaan hebben in functie was van onze stijl. Ik hoor sommigen twijfels hebben bij jongens als de Braziliaan Samuel. Wel, ik heb die zien spelen en als iemand durft zeggen dat dat een slechte voetballer is, zou hij onmiddellijk ontslagen moeten worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties