Zulte Waregem: (te) hoge verwachtingen

Fabian Morren
| 4 reacties
Zulte Waregem: (te) hoge verwachtingen
Foto: © SC

Patrick Decuyper, de nieuwe sterke man van Zulte Waregem, toont zich heel ambiteus. Binnen drie of vier jaar wil hij meedoen voor de titel en voor dit seizoen mikt hij op een plaats in Play-Off 1. Het is zeer de vraag of het vernieuwde Zulte Waregem die hoge verwachtingen meteen kan

De belangrijkste nieuwigheid bij Zulte Waregem is de trainer. De Bosniër Darije Kalezic was jarenlang in Nederland actief, eerst als speler en later als trainer bij De Graafschap. De voormalige verdediger wil vanuit een goede organisatie aanvallend voetbal brengen. Doet hij waar Bart De Roover en Hugo Broos vorig seizoen niet in slaagden: Francky Dury doen vergeten.

Om die ambities waar te maken werden enkele nieuwe spelers binnengehaald. Hamalainen wordt de nieuwe linksachter en op rechts moet De Fauw de concurrentie aangaan met Minne. De ervaren Karel D’Haene is de geknipte man om de verdediging te organiseren.

De IJslander Skulason zal centraal op het middenveld concurreren met spelers als Hyland, Delaplace en Sterckx. Essevee haalde daarnaast twee jonge talentvolle middenvelders om voor de creativiteit te zorgen: Milunovic en Trajkovski. Vooral die laatste toonde zich in de voorbereiding en scoorde vlot.

Overgangsjaar

Na een minder seizoen moet Chevalier opnieuw zijn sterke debuutjaar in Waregem bevestigen. Vanaf de rechterflank moet hij de diepe spits bevoorraden. Dat is de van Kortrijk overgekomen Rossini of Habibou, die nog in de lappenmand ligt.

Het is voorlopig koffiedik kijken hoe Kalezic de nieuwe spelopvatting en veldbezetting kan overbrengen aan zijn spelersgroep. De nieuwkomers moeten eerst ingepast worden. Als dat goed lukt kan Zulte Waregem meestrijden voor een plaats in Play-Off 1. Maar het is waarschijnlijker dat dit seizoen een overgangsjaar wordt.

Onze prognose: 9e

Geschreven door Maarten Verhoeven

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties